Trei arici vegetali I

0
Trei arici vegetali
Arhiva personală

Petrea Chiru, Galați
Stimată redacție,
Vă prezint în ordinea înfloririi 3 specii de „arici vegetali”, care și anul acesta au dovedit că sunt foarte harnici. Și ei sunt nepretențioși, vor doar un spațiu spre sud, cu soare direct și udați numai atunci când pământul se usucă.
În perioada înfloritului se fertilizează la două săptămâni cu îngrășământ special pentru cactuși. Iarna asigurați-le 10 grade Celsius și udați-i foarte rar (în funcție de temperatura mediului). Suportă și 5 grade Celsius. Atenție, nu-i aduceți în cameră la cald, pentru că perioada de repaus vegetativ trebuie trecută la temperaturi scăzute, altfel nu înfloresc! Excepție face Mamillaria hahniana, pentru a înflori și iarna. Eu am un colț al cactușilor unde stau în permanență, și vara, și iarna. Cum mijește primăvara, cum încep și florile să apară! Florile lor se deschid pe vreme însorită și se închid spre seară, urmând să se deschidă din nou a doua zi, timp de câteva zile.
1. Rebutia marsoneri. Aparține unui gen cu circa 40 de specii care cresc spontan în Argentina și Bolivia pâna la 4.000 m altitudine. Este verde deschis, globulos la început, peste ani devine alungit. Florile de forma unor pâlnii pot fi galbene, albe, crem, portocalii și apar primăvara devreme. Când încep să apară bobocii florali, reluați udatul și fertilizați după o udare (fertilizantul se răspândește astfel uniform în tot ghiveciul). Lăstărește bogat și se înmulțește prin acești „pui” direct în ghiveci, după ce se lasă o zi pentru cicatrizarea rănii cauzată de desprinderea de pe planta mamă.
2. Mamillaria prolifera (sin. Cactus proliferus) este originar din Mexic, Texas, Cuba, Haiti și Republica Dominicană. Genul însumează peste 200 specii și are 3 caracteristici.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply