Top 9 soluții de design pentru o casă mică

0

Oricine își dorește să aibă o locuință spațioasă, în care lucrurile din ea să nu pară a fi înghesuite – un spațiu, în care să te simți în voie și, mai ales, totul să fie pe gustul tău. Însă, din păcate, nu toți avem parte de o casă încăpătoare. Așa că, trebuie să găsim fel de fel de soluții de design care să fie în avantajul nostru și să pună în evidență fiecare cameră.

De la culori și până la mobilier, tot ceea ce se regăsește în mica ta casă este important. Trebuie doar să combini fiecare element cu puțină inspirație, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. De exemplu, în locul ușilor din lemn masiv, optează pentru un sistem de uși glisante. În felul acesta economisești spațiu și, din punct de vedere estetic, acest sistem este chiar modern.

Poți face o locuință de dimensiuni mici să pară spațioasă. Există câteva principii de care este bine să ții cont, atunci când decorezi. Așadar, iată nouă soluții de design pentru o casă mică!

Optează pentru uși glisante

Înlocuiește clasica ușă din lemn cu una glisantă. Aceasta poate fi din sticlă, ori din aluminiu, în funcție de preferințele tale. Pe lângă faptul că este rezistentă, aceasta nu este grea și nici nu se zgârie ușor.

În plus, se integrează în otice stil de amenajare interioară și aduce un plus de eleganță decorului.

Ușile glisante și pliante din aluminiu pot înlocui cu succes chiar și un perete. Sistemele de prindere le garantează o rezistență mare, iar izolarea fonică și termică este foarte bună.

Oglinzi

O oglindă poziționată acolo unde trebuie, poate crea iluzia că locuința ta este mult mai spațioasă. O oglindă în living funcționează foarte bine împreună cu un candelabru. Oglinda va reflecta lumina și va face ca spațiul să pară mai mare.

O singură culoare pentru pereți

Pentru a nu da impresia că spațiul este mult prea încărcat, alege să utilizezi o singură nuanță pentru pereți. Ideal este să optezi pentru non-culoarea alb, întrucât creează impresia de spațialitate. Un strop de culoare ar trebui să se regăsească în covoare, însă axează-te doar pe două-trei nuanțe. Nu uita că o pată de culoare stridentă va micșora vizual încăperea, așa că nu trebuie să exagerezi cu elementele colorate.

Lumina

Cu cât o cameră este mai întunecoasă, cu atât ea va părea mult mai mică. Așadar, alege corpuri de iluminat care să pună designul în evidență. Lumina centrală (de exemplu un candelabru) rămâne cea mai bună soluție, însă poți folosi și spot-uri care pun în valoare colțurile unei camere.

Mobilier cu picioare

Dacă mobilierul are picioare, iar podeaua de sub el se poate observa, camera pare mult mai spațioasă. Așadar, evită piesele de mobilier voluminoase!

Mobilier supraetajat

Ce se potrivește cel mai bine într-o locuință mică? Ei bine, mobilierul supraetajat. De exemplu, în camera copiilor alege un pat supraetajat pentru a câștiga puțin spațiu. În locul dulapului din lemn masiv, de mari dimensiuni, optează pentru rafturile care pot fi amplasate pe pereți.

Piese de mobilier din sticlă

Mobilierul din sticlă creează iluzia că o încăpere este mai mare decât în realitate, deoarece poate fi observata cu ușurință podeaua. Înlocuiește clasica măsuță de cafea din lemn cu una din sticlă. Alege piese de mobilier de diferite texturi – de exemplu, unele care imită ape curgătoare, roci neregulate sau cristale.

TV-ul

În multe locuințe, televizorul este nelipsit, iar de cele mai multe ori dimensiunile acestuia sunt destul de mari. În cazul în care ai un asemenea TV, pentru a nu ocupa mult spațiu cu el, montează-l pe un perete.

Folosește tot spațiul disponibil

Un truc pentru a economisi spațiu este să depozitezi obiecte de dimensiuni reduse sub pat. Cel mai simplu mod este să achiziționezi un pat cu depozitare integrată. Pe lângă faptul că arată bine, acesta este și foarte util.

Decorarea unei locuințe de dimensiuni mici poate fi o misiune dificilă. Însă, există o mulțime de soluții care vor face ca spațiul mic de care dispui să pară mai mare, să fie multifuncțional și foarte chic, în același timp. Dacă vei ține cont de trucurile prezentate mai sus, casa ta va părea mult mai spațioasă, fără să fie nevoie să muți pereții. Înlocuiește ușile masive din lemn, cu unele glisante. Iar nu în ultimul rând, alege corpurile de iluminat potrivite.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply