Top 3 lucruri pe care oamenii vor să le știe de la specialiști când își cumpără un apartament

0

Achiziționarea unui apartament este o decizie importantă care necesită un timp generos de gândire. Nu cumperi în fiecare zi o locuință așa că, atunci când o faci, ea trebuie să te mulțumească din toate punctele de vedere. Nu poți să iei cu tine la fiecare vizionare o echipă de specialiști din fiecare arie, așa că noi iți spunem care sunt cele mai importante lucruri pe care ar vrea să le știe oricine își cumpără un apartament.

 

  • Bloc vechi sau nou?

 

După ce presa a tratat câteva cazuri de blocuri de locuințe noi, construite pe repede înainte, cu materiale de calitate îndoielnică care încurajează o degradare accelerată,  persoanele interesate de achiziții au devenit mult mai precaute. O întrebare frecventă pe care și-o adresează acestea este: bloc vechi sau nou?

Un complex nou, construit cu materiale de bună calitate, urmând toate etapele și normele, este net superior unui bloc vechi. Începând cu felul în care arată întreg blocul, până la instalații și alte lucruri care nu se observă la vizionare. Un alt avantaj al ansamblurilor rezidențiale noi este reprezentat de faptul că acestea dispun de facilități interne precum sală de sport, supermarket sau salon de înfrumusețare. Parcarea este și ea inclusă, de obicei, la achiziționarea unui apartament în astfel de blocuri, fapt care este extrem de util mai ales în marile orașe.

Există complexuri rezidențiale, precum acesta, care plusează atunci când vine vorba despre proximitate și nevoile rezidenților, facilitând deschiderea unei clinici medicale. Tot în acest complex există și grădini interioare și spații de joacă securizate pentru copii, dar și pază permanentă și serviciu tehnic disponibil 24 din 24.  

Cunoscând aceste aspecte,  oricine ar și-ar concentra atenția pe cautarea unei locuințe într-un complex rezidenția nou în detrimentul unui bloc vechi, care nu are nici aspectul și nici compartimentarea modernă și practică a locuințelor noi.

 

  • Apartament în centru sau într-un cartier rezidențial?

 

Există un dicton foarte popular în lumea imobiliarelor – ”location, location, location” – care evidențiază importanța zonei în care este apartamentul. Întrebarea pe care și-o pun mulți dintre cei interesați de o casă este ce ar fi mai avantajos, o locuință în centru sau una într-un cartier la ceva distanță de kilometrul 0 al orașului.

Un apartament în centru oferă acces facil în majoritatea destinațiilor de interes din oraș – teatru, cinema, restaurante și cafenele. Și școlile din această zonă sunt mai prestigioase în general, iar stațiile pentru mijloacele de transport în comun sunt la câteva minute distanță. Trebuie, totuși, să recunoaștem că există și dezavantaje, precum gălăgia și aglomerația.  

Într-un cartier rezidențial, pe de altă parte, liniștea, siguranța și confortul compensează orice alte beneficii pe care le poate oferi centrul orașului. De cele mai multe ori, un astfel de complex rezidențial devine un prilej pentru dezvoltarea unor afaceri în proximitate: săli de fitness, supermarketuri, saloane de înfrumusețare, cabinete medicale, aprozare, grădinițe și orice poate răspunde nevoilor unei comunități. Un alt avantaj e siguranța zilnică a copiilor la locul de joacă și, desigur, existența locului de joacă – o alternativă care îi scutește pe părinți de mers în parc.

  • Compartimentarea și luminozitatea, aspecte de luat în calcul

Unele apartamente sunt perfect amplasate în oraș, au suprafața dorită, însă sunt pur și simplu nu sunt compartimentate într-un mod practic. Au bai imense și dormitoare mici sau bucătării în care este spațiu doar pentru o persoană.

Un designer știe cât de importantă este lumina naturală într-o locuință. Ferestrele mari, care lasă lumina să intre în casă nu doar că vor fi practice, ci vor ajuta și din punct de vedere al atmosferei din casă. O casă luminoasă este o casă cu energie pozitivă și veselă.

Piața imobiliară s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, motiv pentru care cei interesați să-și achiziționeze un apartament nu ar trebui să scadă cerințele, ci să aibă răbdare până găsesc locuința care li se potrivește din toate punctele de vedere. În plus, ea trebuie achiziționată având în minte planuri pe termen lung.

Ce alte criterii crezi că sunt importante atunci când achiziționezi o locuință?

Sursa foto: creativecommons.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply