Soluții de curățat naturale pe care le poți face acasă 

0

Produsele de curățat făcute în casă au numeroase avantaje, printre care amintim eliminarea toxinelor din casă, economisirea banilor și reducerea recipientelor aruncate la gunoi. În plus, sunt simplu de făcut, deci nu ai niciun motiv să nu încerci.

Iată câteva exemple de rețete și modul de utilizare:

Soluție pentru curățat geamurile

Ai nevoie de jumătate de ceașcă de oțet, jumătate de cană de spirt, 1-2 picături de ulei esențial și 2 cești de apă. Combină intregientele și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator, apoi spală geamurile ca de obicei.

Soluție pentru curățat alama

Ai nevoie de oțet sau zeamă de lămâie și sare de masă. Înmoaie un burete în oțet sau zeamă de lămâie, apoi stropește cu sare. Freacă ușor suprafața, apoi clătește bine cu apă și usucă cu o cârpă moale.

Soluție de curățat universală

Ai nevoie de 4 linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă caldă. Înmoaie un burete în acest amestec și freacă bine suprafețele pe care vrei să le cureți, apoi clătește cu puțină apă și șterge cu o cârpă.

Balsam de rufe

Ai nevoie de 5 căni de apă, 400 ml balsam de păr, 2,5 căni de oțet, 20 de picături de ulei esențial. Pentru un ciclu de spălare se folosește un sfert de cană din acest amestec.

Soluție pentru lustruit lemnul

Ai nevoie de 3 sferturi de ceașcă de ulei de măsline, un sfert de ceașcă de oțet și 20 de picături de ulei esențial. Amestecă bine ingredientele într-un recipient cu pulverizator, aplică apoi pe mobilă și freacă ușor cu o cârpă uscată și curață.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply