Sfaturi și idei pentru alegerea proiectului de casă

0

Ideea de “acasă” începe să se contureze încă de la realizarea proiectului de casă. Acesta reprezintă cel mai important pas pentru a-ți clădi casa la care ai visat mereu. Dacă în tot acest proces arhitectul devine cel mai bun prieten al tău, atunci lucrurile vor decurge ca la carte. Însă, înainte să îți pui imaginatia la treabă, urmează câteva sfaturi și idei care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri în ceea ce privește proiectul casei.

 

  • Caută inspirație

 

Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi ce îți dorești. Pentru că există nenumărate tipuri de proiecte de case, începe prin a caută puțină inspirație. Folosește orice sursă care îți poate oferi idei despre cum ar arata casa ta de vis. Revistele de specialitate, site-urile de nișă și chiar plimbările pentru a vedea clădiri cu o arhitectură deosebită te pot ajuta să îți conturezi o primă imagine a locuinței ideale. Bineînțeles, este important să ții cont și de dorințele celorlalți membrii ai familiei, asta dacă nu cumva vei locui singur. Pentru a fi mai simplu de atins toate elementele cheie pe care ai vrea să le folosești pentru construirea casei tale, notează-le pe toate într-un carnețel.

 

  • Planifică

 

După ce ai făcut acest research și ți-ai dat seama cam cum ar arata proiectul de casa, ai putea să începi deja să te organizezi. Nu-ți fie teamă să desenezi chiar tu o primă schiță a construcției, chiar nu e necesar să ai atuurile unui grafician! Ceea ce îți dorești corespunde cu ceea ce ai nevoie? Dacă răspunsul este “da”, poți porni căutările: află informații despre aprobările necesare construirii, dacă este cazul, continuând prin a face o selecție de oferte ale birourilor de arhitectură.

 

  • Solicită ajutorul profesioniștilor

 

Când ai găsit un birou de arhitectură care să îți inspire încredere, este timpul să soliciți părerile avizate ale arhitecților de acolo. Spune-le ce anume ți-ai dori de la construcția pe care vrei să o ridici și cere sfaturi în legătura cu orice aspect care îți este neclar. Foarte mulți oameni care vor să își facă o casă cred că se pot descurca și singuri în realizarea proiectului, însa de cele mai multe ori rezultatele nu sunt cele dorite. Pe lângă consultanța de specialitate pe care ți-o oferă un arhitect, acesta îți poate pune la dispoziție proiecte de case tip din care să alegi sau poate crea un plan personalizat conform dorințelor tale.

 

  • Estimează costurile

 

Acum că ai reușit să îți formezi o idee mult mai clară asupra imaginii casei tale și poate chiar ai achiziționat deja un proiect de casă, vine vremea pentru partea mai puțin placută a acestui proces: estimarea costurilor. Pentru a aproxima suma de care vei avea nevoie pentru ridicarea casei este nevoie să faci un necesar de materiale de construcție, la care să adaugi costurile pentru plata echipei de constructori. Este bine să nu omiți acestă etapă, tocmai pentru a nu fi nevoit mai tarziu să faci anumite compromisuri și să nu îți mai poți urma planul pe care l-ai gândit, sau și mai grav, pentru a nu fi pus in imposibilitatea de a finaliza casa, din lipsa banilor.

(Sursa: http://capaldoconstruction.com/)

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply