Sfaturi de la specialisti: cum alegi plita

0

cum-alegi-plita

Sfaturi de la specialisti: cum alegi plita. Atunci când ai hotărât că vrei o plită pentru bucătăria ta, trebuie în primul rând să alegi între una pe gaz, vitroceramică sau cu inducție, fiecare având caracteristicile sale.

Cea pe gaz este practic un aragaz mai modern și se alimentează, evident cu gaz, celelalte două se alimentează electric, diferența între ele fiind tehnologia folosită. Plitele vitroceramice încălzesc atât suprafața de gătit cât și vasul, pe când cele cu inducție încălzesc direct vasul, iar suprafața se va încălzi indirect de la acesta.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie de bloc.

Trebuie să mai știi că între multitudinea de modele pe care le poți găsi pe piață, există inclusiv unele mixte ce combină ochiurile cu gaz cu suprafețe vitroceramice. Tot ce contează atunci când alegi o plită sunt nevoile tale. Spre exemplu, dacă gătești în cantități mari, atunci vei avea nevoie de stabilitate și prin urmare de o plită pe gaz cu grătar de fontă sau de una dintre cele două plite electrice, dacă ceea ce gătește necesită o intensitate mare, atunci vei alege plite pe gaz cu arzătoare triplă coroană, așa cum spun specialiștii de la Electrolux.

Citeste si: O bucatarie moderna – 5 lucruri esentiale.

Sfaturi de la specialisti: cum alegi plita. Rețele mai complicate, care presupun o temperatură anume și control asupra procesului de gătire necesită o plită cu inducție, cu touch control care te va ajuta să știi exact temperatura de gătire. Vasele cu forme lunguiețe vor presupune utilizarea a două zone de gătit, asta înseamnă ca va trebui să cauți o plită pe inducție care are și funcția Bridge™ (punte), aceasta unind practic cele două zone într-una, iar mâncare ta se va prepara uniform.

Citeste si: Bucatarii rustice – sfaturi si idei practice.

Un alt element de care trebuie să ții cont este singuranța copiilor. În acest caz, plita pe inducție poate fi o alegere bună pentru că suprafața ei nu se încălzește atât de tare ca la celelalte două. Avantajele acestor plite le poți desprinde cu ușurință din rândurile de mai sus, ce nu ți-am spus până acum este că și designul este un avantaj.

Sfaturi de la specialisti: cum alegi plita. Având dimensiuni reduse, acestea pot fi integrate cu ușurință chiar și în câțiva metri pătrați. În timp ce plitele pe gaz se curăță clasic, la cele electrice treaba merge mult mai repede, fiind nevoie doar de o lavetă umedă. Am lăsat la urmă dimensiunile, care sunt standard. Plitele pe gaz pot fi de 30, 60 sau 75 cm L, cele pe inducție pot fi de 60, 71 sau 78 cm L, iar cele vitroceramice pot avea 60 sau 71 cm L. Depinde doar de stilul tău de viață pe care o vei alege.

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply