Rețete cu flori

0

Iată 4 rețete cu flori! Te miră să afli că se încorporează în diverse preparate culinare? Știim deja că unele flori arată atât de bine încât îți vine să le mănânci. Și unele, precum panseluțele, trandafirii, lavanda, hibiscusul, chiar se pot consuma fără vreun risc.

Clătite cu panseluțe

3 ouă 3 linguri de zahăr 3 linguri de făină • esență de rom sau de vanilie  • 500 ml lapte ulei   flori de panseluță dulceață de trandafiri

Mixezi ouăle cu zahărul, făina și esența de rom sau cea de vanilie, apoi subțiezi cu laptele, până când amestecul ajunge la consistența unei smântâni. Ungi tigaia cu ulei, torni o ceșcuță de compoziție și deasupra presari rapid florile de panseluţă, care se vor încorpora.

Servești clătitele umplute cu dulceață de trandafiri sau cu miere. Poți adăuga în aluat și alte flori comestibile: flori de tei, de salcâm, levănțică, bănuței ori sunătoare.

rețete cu flori

Dulceață de trandafiri

350 g petale de trandafiri pentru dulceață 500 g zahăr zeama de la 1 lămâie  250 ml apă

Obții două borcane după patru ore de muncă. Iată cum procedezi: culegi petalele și le tai partea albă, cu care se prind de floare. Torni zeama de lămâie în castron, peste petale, pe care le freci apoi între palme.

Apoi fierbi apa cu zahărul până când se îngroașă siropul. După aceea adaugi petalele de trandafiri împreună cu zeama de lămâie. Fierbi în continuare dulceața până se leagă bine siropul și petalele impregnate cu sirop plutesc în tot lichidul.

La final stingi focul, acoperi vasul cu un șervet umed, curat, iar după ce dulceața se răcește, o torni în borcane de 350 ml, care se închid etanș.

retete cu flori

Brioșe cu lavandă

160 g unt 120 g zahăr   4 ouă  250 g făină 100 g ciocolată albă  1/2 linguriță flori de levănțică zeama de la o lămâie  1/2 plic praf de copt  un praf de sare

Din aceste cantități rezultă cam 15  brioșe. În făină ­presari sarea și praful de copt. Separat mixezi untul moale cu zahărul până obții un amestec afânat în care pui pe rând câte un ou și amesteci să se încorporeze. Adaugi și zeama de lămâie, apoi făina proaspăt cernută, amestecând ușor. Pui și ciocolata (bucățele mici) și levănțica. Torni alu­atul în hârtii de brioșe ori direct în tavă de silicon și lași în cuptorul încins circa 20 de minute. Când devin aurii le scoți, le lași să se răcească și le savurezi.

rețete cu flori

Înghețată cu hibiscus

O mână de flori de hibiscus uscate 200 ml apă 250 g tije de revent 2-3 linguri zahăr  500 ml frișcă bătută

Peste o mână de flori de hibiscus uscate torni 200 ml apă și dai în 2-3 clocote, apoi stingi focul, acoperi vasul și lași 10-15 minute la infuzat. Așezi într-o crăticioară 250 g tije de revent tăiate cubulețe; peste ele torni apa scursă de la florile de hibiscus. Adaugi 2-3 linguri de zahăr în compoziția de revent și fierbi câteva minute, până se înmoaie tijele. Pasezi și lași să se răcească, apoi înglobezi 500 ml frișcă bătută. Dai amestecul la congelator câteva ore sau îl pui în mașina de înghețată. Servești înghețata  aceasta decorată cu frișcă și flori de hibiscus.

Poftă bună îți doresc!

Foto: www.pixabay.com

Text: Sonia Stanciu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply