Sfaturi utile pentru a renova baia cât mai ieftin

0

Renovarea băii poate fi o propunere costisitoare, dar poate crește și valoarea casei. De la materiale la muncă, costul poate crește rapid dincolo de ceea ce ați crezut prima dată. Nu renunțați, totuși, există multe sfaturi despre cum să economisiți bani la renovarea băii la care s-ar putea să nu vă fi gândit. Am reunit cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a menține costurile reduse în timp ce renovarea se termină cu succes.

Planificați, planificați, planificați

Acesta este probabil cel mai important mod în care puteți economisi. Cercetând, realizând și ținând cont de un plan, evitați să investiți bani într-o decizie proastă. Venirea cu un plan bun înseamnă că v-ați explorat opțiunile și ați luat decizii pentru a aloca fondurile în locurile potrivite.

Alegeți corect vopseaua pentru pereți

Una dintre cele mai simple modalități de a economisi bani este utilizarea vopselei pe pereți în loc de faianță scumpă. Asta nu înseamnă însă că trebuie să sacrifici aspectul. Puteți utiliza vopseaua decorativă utilizând modele și stiluri în loc de o singură schemă de culori. Asigurați-vă că utilizați o vopsea care poate rezista la umiditatea de la duș. Pentru aceasta va trebui să apelați la un zugrav, acesta va putea recomanda cele mai bune vopseluri pentru orice încăpere.

Alegerea faianței

Pentru un aspect modern al băii, faianța poate fi pusă doar până la jumătatea peretelui sau puțin mai sus. Acest pas vă poate de asemenea economisi bani. Pentru a economisi timp și bani, vă recomandăm să apelați la specialiști în montaj gresie si faianța. Un faianțar va putea oferi sfaturi și idei despre cele mai noi tendințe în materie de amenajare de băi.

Păstrați aspectul actual

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a economisi bani este să păstrați aspectul actual al băii. Unele dintre cele mai mari costuri pe care le veți întâlni sunt legate de mișcarea instalațiilor sanitare, a cablajelor și a elementelor structurale. Așadar, păstrați lucrurile acolo unde sunt și economisiți mult timp reducând și costurile totodată.

Utilizați accesorii

Atunci când nu vă puteți permite o renovare totală, alegeți înțelept accesoriile din baie. Puteți alege adesea mai multe opțiuni standard pentru toaletă sau dușuri și să le faceți interesante cu accesorii bune pentru a distrage atenția de la aceste alegeri.

Citește și: Baia mică, o provocare cu multe soluții de amenajare

Schimbați capul de duș

De multe ori o curățenie bună și un cap de duș nou pot face ca o baie să arate complet nou. Banii pe care ii economisești curățând dușul pot fi investiți într-un cap de duș de lux.

Alegeți cele mai bune oferte

Este recomandat să vă faceți timp pentru a vă uita în jur pentru a găsi cele mai bune oferte. Luați în considerare atât magazinele mari, cat și magazinul local. Oricare dintre ele poate avea cele mai bune oferte. Căutați reduceri și cupoane care pot fi disponibile prin oferte speciale.

Utilizați resturi

Pentru a economisi ceva mai mulți bani, vedeți dacă puteți găsi resturi care să funcționeze. Adesea, magazinele de aprovizionare pentru construcții vor vinde materiale rămase la o fracțiune din cost. Uneori acestea pot fi utilizate in cele mai creative soluții.

Reutilizați mobilierul vechi

O modalitate excelentă de a reduce costurile, care se potrivește cu tendințele de design actuale, este reutilizarea mobilierului vechi. Această tendință de design vă permite să luați o masă sau un dulap vechi și să le recondiționați. Respectarea acestei idei poate economisi mulți bani.

Utilizați o perdea în locul unei cabine

În medie, o cabină de duș din sticlă poate costa mult. Puteți evita acest cost în întregime, dacă decideți să utilizați în schimb o perdea de duș. O perdea de duș poate, de asemenea, adăuga stil unei băi, coordonând-o cu alte elemente de design.

Alegeți crom nu nichel

Pentru a economisi bani, alegeți crom în loc de nichel. Deși nu este considerat întotdeauna un finisaj de înaltă calitate, cromul oferă totuși un aspect extraordinar. Este posibil ca nichelul periat să nu se încadreze în gama de preț vizată, iar cromul se va încadra perfect în spațiu.

Utilizați dulapuri mici

Puteți câștiga spațiu suplimentar prin selectarea dulapurilor mai mici sau scăpând de unul complet. Acest lucru vă poate oferi mai mult spațiu fără costul mutării unui perete.

Folosiți surse de lumină, nu o fereastră nouă

O fereastră poate costa mult mai ales atunci când spațiul nu a fost prevăzut de la bun început cu ea. Un corp de iluminat poate costa mult mai puțin și poate aduce suficientă lumină în baie. Puteți chiar să vă jucați cu corpurile de iluminat.

Lucrați cu materiale reciclate

O modalitate interesantă de a economisi bani este de a găsi materiale reciclate. Acestea pot fi găsite de obicei la centrele de reciclare sau chiar la depozite și magazine.

Orice idee ați decide să puneți în practică, țineți cont de trend-urile anului și de aspectul final al băii. Aceasta la rândul ei trebuie să se îmbine armonios cu stilul de amenajare al locuinței.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: stock.adobe.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply