Pune în valoare florile frumoase!

0

Florile frumoase ne încântă privirea și ne aduc bucurie în suflete. Nu contează florile pe care alegi să le ai în preajmă – important este să le îngrijești așa cum trebuie, iar florile te vor răsplăti cu frumusețea lor! Iată mai jos câteva exemple care te pot inspira în alegerile tale.

trandafir chinezesc, hibiscus
Foto: Flori Lixăndroiu

Trandafirul chinezesc
Trandafirul chinezesc, hibiscus, cu florile lui mari și frumos colorate, înflorește neobosit toată vara și suportă bine tunderea. E mulțumit dacă i se aplică anual un strat de mraniță, iar vara, când e mai însetat, udări regulate și abundente.

Astilbele
Astilbele sunt prezențe foarte potrivite pe malul apei. Ca să se evidențieze mai bine și, eventual, să-și reflecte imaginea în oglinda ei, ar trebui alese unele de culori mai tari și talii mai înalte.

Hortensiile
În locurile cu climat mai aspru plantează hortensiile care fac flori pe lujerii vechi în ghivece (adăpostite iarna) și în grădină pe cele care înfloresc pe lăstarii noi.

Rododendronii
Rododendronii sunt mai greu de aclimatizat, cer semiumbră și teren acid, dar dacă reușesc să se simtă bine și să se dezvolte frumos, sunt o minunăție.

Leandrii
Leandrii, cu flori simple sau bătute, sporesc romantismul grădinilor cu adierile lor parfumate. Vara udă-i zilnic, vor multă apă.

Macii
Macii anuali cu petale franjurate, în toate nuanțele de roz, sunt superbi: de la unii cu un singur rând de petale zdrențuite la alții atât de bătuți, că par niște bulgări pufoși, din fire de mătase…

Verbinele
În straturi cu amestecuri florale de vară, verbinele se simt bine alături de crăițe, petunii sau flori de piatră. Toate iubesc lumina soarelui și strălucesc sub razele lui.

Articol adaptat din revista Casa lux
(septembrie, noiembrie 2012, martie, mai 2013)

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply