Puncte de interes in gradina

0

Gama mare a accesoriilor îți oferă posibilitatea să atragi atenția asupra unei anumite zone din grădină cu ajutorul unor puncte de interes. Aceste elemente decorative reușesc să polarizeze toate privirile. Succesul este sigur dacă aceste puncte de interes sunt pe de o parte surprinzătoare, pe de alta în armonie cu ambientul.

puncte de interes radacina de arbore
Foto: Flori Lixăndroiu

Rădăcinile frumos contorsionate ale arborilor au un potențial decorativ remarcabil în registrul rustic. Cea din imagine, răsturnată în iarba înaltă, sporește naturalețea grădinii.

Nu este obligatoriu ca o grădină să fie invadată de flori. Am întâlnit multe grădini frumoase care mizau pe verdele peluzelor și al arborilor și erau mult mai ușor de îngrijit decât cele care puneau accentul pe farmecul de necontestat al florilor. Aproape toate aceste grădini aveau elemente decorative care le scoteau în evidență. Puteau fi un vas deosebit, gol sau cu flori, o bancă sau o fântână, o statuetă, o lucrare în piatră, dar și o rădăcină sau un trunchi, o piatră mare de calcar sau cremene, un lucru vechi, purtător de amintiri… Pentru a fi cu adevărat reușită, o astfel de grădină trebuie proiectată atent. Elementele decorative gândite ca puncte de interes trebuie să se potrivească cu stilul dorit și ales de la început. Se pot face completări pe parcurs, dar cu respectarea stilului și ținând cont de următorul dicton: “Ce e prea mult strică”. Armonia subtilă dintre aceste “vedete” și ambient reprezintă unul dintre secretele succesului: un vas în formă de amforă arată foarte frumos dacă este pus lângă o alee șerpuită, un obiect din lemn dă bine dacă este așezat în iarbă, unul din piatră – lângă un zid… Pentru vasele cu flori alege plante cu înflorire abundentă și de lungă durată, cum sunt petuniile, mușcatele sau verbinele.

Articol adaptat din revista Casa lux – decembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply