Protejeaza-ti casa si familia cu un sistem de camere de supraveghere

0

Protejeaza-ti casa si familia cu un sistem de camere de supraveghereA avea o casa protejata inseamna a avea o familie in siguranta, iar acest lucru este acum posibil mai usor decat niciodata. Daca iti plac filmele de actiune, poate ca ai ramas cu ideea ca un sistem de supraveghere video este ceva sofisticat, ceva ce doar persoanele cu foarte multi bani isi pot permite. Nimic mai fals.

Tehnologia a avansat extrem de mult in acest domeniu si cu cateva sute de lei poti avea una sau mai multe camere de supraveghere si un sistem care sa iti permita sa il accesezi usor, chiar de la distanta, prin Internet, ori sa primesti diverse alerte pe mobil.

A devenit societatea noastra atat de periculoasa incat sa fie nevoie de astfel de sisteme? Lucrurile nu sunt atat de grave, iar statisticile politiei o pot confirma. Rata criminalitatii este in limite normale, dar riscurile pentru o spargere sau un furt de pe proprietatea ta exista, iar de cele mai multe ori, nu atat pagubele materiale sunt importante cat mai ales cele psihologice. Este extrem de deranjant sa descoperi ca cineva a intrat la tine in casa sau la tine in curte, fie si doar pentru a fura un mar sau o piatra lustruita. Sentimentul de securitate trebuie sa ramana intact pe cat posibil, iar un sistem de supraveghere poate fi de mare ajutor.

Chiar daca nu esti o persoana tehnica, te poti adresa unor firme specializate cum este Ultra Master Pro ce ofera o gama extrem de larga de solutii pentru orice proprietate si pentru orice buget. Important este sa stii ce ai nevoie, asa ca incearca sa nu te lasi intimidat de parametrii tehnici. Mai degraba, gandeste-te unde vrei sa amplasezi camerele si ce vrei sa tii sub observatie: intrarea in curte, intrarea in casa, toate ferestrele casei sau poate doar ferestrele de pe o latura a casei, locul de parcare sau anumite straturi de flori din gradina. Pornind de la nevoile tale este mult mai simplu sa ajungi la un numar limitat de solutii din care sa o alegi pe cea care ti se pare cea mai potrivita.

Chiar si in ceea ce priveste instalarea sistemului, nu ai nevoie, asa cum ai vazut prin filme, de o echipa de 4-5 oameni, superspecialisti in electronica, calculatoare si spionaj. Cele mai multe sisteme le poti cumpara ca si kit complet, cu setarile deja facute, iar tot ce ai de facut este sa prinzi in pereti sau in locurile dorite camerele de supraveghere care vor fi apoi conectate la un sistem de control.

Evident, daca iti plac detaliile tehnice, poti sa te joci in specificatii cum ar fi numarul de canale video suportate de DVR, tipul de compresie a datelor, capacitati de stocare, moduri de redare. Ceea ce este insa important la final este intarirea sentimentului de securitate si siguranta familiei tale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply