Proiecte de case – cât de important este ajutorul specialiştilor în construcţii?

0

proiecte de case

Am întâlnit numeroase situații când, în speranţa reducerii costurilor, cei care își doresc o casă aleg să facă singuri anumite etape din conceptul și construcția noii locuințe. Este bine sau nu? Merită să încercăm această variantă de a economisi cât mai mult sau este de preferat să apelăm la specialişti a căror profesie este legată direct de construcții?

La o primă vedere, răspunsul nu pare foarte dificil: evident că toată lumea îşi doreşte să facă economii și dacă poate face acest lucru, de ce să nu o facă? în fapt, implicațiile sunt mult mai profunde, iar concluzia poate fi cu totul alta. Totul depinde de felul în care privim lucrurile. Atunci când începem să ne uităm la proiecte de case mici, spre exemplu, sau proiecte case de lemn, după primele căutări și investigații începem să avem impresia că ne pricepem și noi, cât de cât, și că, pe un proiect tip, am putea să adăugăm, să modificăm și să personalizăm cum ne gândim. Dacă veți discuta cu un profesionist, însă, veți afla că nu e chiar aşa.

Fie că vorbim de proiecte de case fără etaj, proiecte de casă cu mansardă, sau chiar de proiecte de case pe un nivel, un specialist în domeniu ne poate ajuta, încă de la început, să înțelegem cum poate fi acesta structurat și adaptat situației noastre particulare. Un proiect de casa trebuie să țină cont atât de mediul în care casa va fi amplasată, cât și de modul de utilizare a ei și de disponibilităţile proprietarilor de a o dezvolta.

Firmele de arhitectura precum Aia Proiect pot oferi inclusiv consultanta în privința achiziției terenului, mergând de la consultanta legată de proiectare, proiectare până la urmărirea lucrărilor de execuție a construcției. Nu uitați că în cazul unor proiecte de case moderne putem avea ajutor inclusiv în ceea ce privește auditul energetic, obținerea avizelor și acordurilor necesare, cadastru sau intabulare ori chiar un studiu geotehnic, necesar (și obligatoriu) pentru autorizarea executării lucrărilor de construcție.

Construcția casei este un moment foarte important în viața pentru oricine își propune acest lucru, de aceea sfatul oricărei persoane implicată în acest domeniu va fi, la fiecare etapă, să apelați la ajutor specializat. Lipsa experienței în construcții face ca foarte mulți beneficiari să piardă atât timp și bani cât și calitate în execuție. în aceste situații se va ajunge ca pierderile de la final să depăşească mult eventualele economii făcute la început. Nu mai vorbim despre riscurile (reale) de securitate ce pot apărea, dacă nu sunt respectate anumite norme.

Cum funcționează consultanţă de specialitate oferită pentru construcția unei case?

În principiu sunt 3 pași importanți prin care trebuie să treceţi:

Pasul 1: consultările inițiate. în această fază veți discuta cu experții despre cum vă doriți să arate și care sunt aspirațiile dvs. legate de proiectul de casă la care v-ați gândit. Această fază include detalii despre funcţionalităţi, amplasament, buget, stil de viaţa etc. Dacă ceea ce vă interesează este un proiect de case din containere, spre exemplu, acum va fi punctul de pornire pentru a stabili în ce direcție va merge întreaga construcție.

Pasul 2: definitivarea și verificarea proiectului de casă. în urma discuției inițiale, după ce tot ceea ce ţine de elementele proiectului de casa stabilit a fost realizat, vă sunt prezentate documentele preliminare. Împreună cu experții AIA Proiect puteți să analizaţi, să verificaţi, să adăugaţi și să completaţi, astfel încât totul să arate exact cum vă imaginaţi că ar trebui să fie. La finalul acestei faze ar trebui să stabiliţi cu exactitate proiectul de casa dorit.

Pasul 3 – documentația de autorizare și construcție. în această fază veți primi proiectul de casă pentru autorizare și, în funcție de cerințele dvs, proiectul necesar de construire. Acesta va include arhitectură, structura și instalațiile. Specialiştii AIA Proiect vă furnizează și recomandări generale sau particulare pentru obținerea autorizaţiei și alegerea unei firme de construcții serioase, având chiar disponibilitatea de a oferi suportul pentru obținerea autorizaţiei de construire, Dacă doriți, puteți beneficia și de consiliere pe toată durata execuției.

E important, așadar, să apelăm la ajutor specializat atunci când ne pregătim de construcția unei case? Răspunsul este, în mod cert, da! Miza și momentul sunt mult prea importante pentru a încerca să facem economii sau să lăsăm orgoliile personale să ne afecteze. Pană la urmă este vorba despre o parte importantă a vieții noastre de acum încolo, despre siguranța familiei și, de ce nu, de viitorul nostru. Pe care ar trebui să îl asigurăm cât mai bine încă din start.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: Aia Proiect

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply