Prioiect de casa in stil brancovenesc

0

Prioiect de casa in stil brancovenesc – Această căsuță cochetă cu un etaj a fost proiectată pentru o familie de maximum patru membri, ce preferă liniștea orașelor mici.

3.RGB_color

Prioiect de casa in stil brancovenesc – compartimentare

Astfel, accentul s-a pus pe eficientizare. La nivelul parterului, poate fi încadrată ca o locuință semidecomandată, însă spațiul deschis prevăzut cu zone delimitate în funcție de destinație facilitează fluxul. Diningul comunică direct cu bucătăria și livingul, dar și cu terasa generoasă, unde beneficiarii se pot bucura de activități în aer liber. Grupul sanitar prezintă funcțiune dublă: de cameră tehnică, unde se poate amplasa centrala termică. Intrarea în casă se face de pe o terasă acoperită în holul de distribuție care, la nivelul superior, poate fi utilizat și ca loc de întâlnire sau spațiu de depozitare. De asemenea, la etaj, baia comună cu acces din hol deservește celor două dormitoare spațioase – unul matrimonial și unul cu balcon acoperit.

Prioiect de casa in stil brancovenesc – materiale si finisaje

Arhitectura brâncovenească vorbeşte prin elemente compoziţionale impresionante, prin detalii şi materiale nobile, printr-o armonie caldă și subtilă între toate aceste componente de valoare. Astfel că fundația din beton armat, suprastructura din zidărie portantă, izolația din polistiren expandat și finisajele din tencuieli decorative permit ornamentelor din polistiren extrudat specifice stilului să impresioneze printr-o eleganță sublimă.

În plus, tâmplăria din PVC cu sistem de geam termoizolant care imită lemnul, pardoseala din lemn a terasei, acoperișul pe structură din lemn și învelitoarea din olane sunt detaliile care adaugă căldură și contrast designului. Terasa de la intrare a fost prevăzută cu arcade, păstrând amintirea verandei deschise reprezentative pentru acest stil. În plus, arcaturile și trafoarele balconului sunt, de asemenea, constituente tipic brâncovenești.

Text preluat din revista Casa Lux nr 2/2015. material primit la redactie.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply