Plita electrica. Avantaje si dezavantaje

0

Plita electrica. Avantaje si dezavantaje (3)Te-ai decis sa alegi o plita electrica. Iata care sunt avantajele si dezavantajele, dar si alte elementele de care trebuie sa tii cont. Pe langa flexibilitatea de a reorganiza bucataria  si aspectul exterior modern, plita electrica are mai multe functii si o performanta mai mare, compartiv cu varianta de plita pe gaz. In plus o plita electrica pastreaza aceeasi temperatura in timp ce gatesti.

Citeste si: Cum alegi frigiderul. Cateva sfaturi

Principalul dezavantaj este acela ca o plita electrica are nevoie de o instalatie electrica foarte bine facuta pentru  ca puterea consumata de o plita electrica este mare si foarte mare, mai ales daca mai multe arzatoare functioneaza simultan. Al doilea dezavantaj este ca o plita electrica este mult mai scumpa comparativ cu un aragaz clasic, pe gaz.

Cu toate acestea plita electrica este mult mai rentabila energetic decat cele pe gaz. Este si mult mai sigura, iar raportul dintre cost si timpul de gatire este cu doua treimi mai redus fata de cele pe gaze.

Plita electrica. Avantaje si dezavantaje (2)O buna alternativa pentru plita electrica este cea cu inductie unde sunt necesare doar cateva minute pentru a atinge temperatura de fierbere a doi litri de apa, fara flacara. Aceste plite au si o functie booster ce permite ca procesul de gatire sa demareze la capacitate maxima, pentru ca apoi, dupa ce mancarea incepe sa fiarba, temperatura sa revina la nivelul initial, ceea ce permite reducere a consumului de energie cu circa 40% in comparatie cu alte tehnologii.

La aceste sisteme cu inductie suprafata plitei rece chiar si atunci cand gatim, de aceea lichidele varsate nu se intaresc.

Citeste si: Ordine in casa in 15 minute. Cateva trucuri

Regulilele pentru a alege cea mai buna plita electrica sunt gasirea unui echilibru intre stilul de viata al familiei si numarul de arzatoare, precum si puterea maxima a acestora. Ideale sunt plitele cu trei suprafete de gatire si eventual cele mixte.

Citeste si: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Un mare avantaj al acestor plite electrice este ca pot fi amplasate in orice loc in blatul de lucru, inclusiv pe insule, precum si aspectul modern si functional al acestora.

Sursa: housetohome.co.uk

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply