Inspirație Casa lux: Paradis eclectic, născut din pasiunea de a recicla

0

Frumosul apartament londonez al familiei White este întruchiparea unui 
încântător spațiu second hand și un cămin extrem de primitor. Deși este doar o casă închiriată, poartă amprenta istoriei de zece ani a cuplului.

amenajare eclectica

Acest apartament, pe care cei doi l-au închiriat în urmă cu zece ani, a fost gazda unor petreceri studenţeşti furtunoase, a unor eseuri de tinereţe, a unor proiecţii de film de amator şi, în cele din urmă, a devenit căminul perfect pentru fiica lor, Frankie-Rose.

„Dacă priveşti pe fereastră, nu te prinzi că ne aflăm în Londra“, se entuziasmează Hannah, scriitoare, vorbindu-ne despre şirurile nesfârşite de grădini din spatele clădirii în care locuieşte.

Faptul că nu sunt proprietarii acestei locuințe nu i-a oprit pe Dave şi pe Hannah să se implice în amenajare. „Casa nu ne aparţine, dar locuim aici de aproape zece ani şi avem un proprietar de treabă“, explică Hannah. „Sigur că nu putem dărâma de capul nostru pereţi sau pune tapet, dar avem o zonă largă în care ne putem manifesta creativitatea. Am înlocuit toate draperiile şi am aruncat o bună parte din mobila pe care am găsit-o aici, înlocuind-o cu cea aleasă de noi. Am «împrospătat» dulapurile de bucătărie cu autocolante şi am agăţat tablouri pe pereţi. Este felul nostru de a face «acasă» din acest apartament, în acelaşi timp uşor de «şters cu buretele» şi de refăcut.“

Second hand-ul este un crez al cuplului Hannah-Dave. Pentru ei, refuzul de a cumpăra obiecte noi are o puternică raţiune ecologică, dar şi una estetică. Şi aceasta este valabilă atât în cazul locuinţei, dar şi în ceea ce priveşte hainele pe care le poartă şi maşina pe care o conduc.

Sursă foto: Kristy Noble/Narratives

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply