Importanta cosului de fum in functionarea optima a seminelului

0

Achizitonarea unui semineu presupune mai mult decat elementele vizibile din exterior, existand o serie de factori care sunt necesari sa fie luati in considerare, dincolo de estetica, precum cosul de fum.

Rolul important al cosului de fum in functionarea semineului la parametri normali

Acest cos de fum este format din tubulatura de samota cu racorduri, termoizolatie din placi de vata minerala, manta prefabricata cu protectie mecanica si alte accesorii printre care grilajul de ventilare, usa de curatare, con si placa de acoperire.

Spre deosebire de capacitatea focarului care poate sa difere in functie de alegerea clientului, toate tipurile de cosuri de fum indeplinesc acelasi rol, de a evacua fumul. Garantia cosului de fum este de 30 de ani , producatorul oferind asigurarea ca poate rezista pana la 10 auto-aprinderi. Datorita lemnului care nu in toate cazurile este foarte uscat, de-a lungul timpului se depun pe peretii interior ai cosului de fum particule de lemn nearse, care micsoreaza diametrul cosului, astfel existand riscul declansarii fenomenul de auto-aprindere.

Pentru evitarea acestui fenomenului este necesara intretinerea cosului de fum care se face prin curatarea cosului inaintea fiecarui sezon. In acest caz recomandam serviciile unei echipe specializate.

Alegerea cosului de fum este cel putin la fel de important ca si alegerea focarului. Daca diametrul evacuarii focarului are de 20 centimetri, diametrul cosului de fum e necesar sa aiba tot 20 centimetri. Daca diametrul cosului este mai mic, evacuarea fumului este ingreunata, existand riscul ca fumul sa se intoarca in casa.

In cazul in care cosul de fum este supradimensionat focarul nu functioneaza la capacitate maxima, deoarece cosul nu are tragere, acesta fiind mult prea mare pentru nevoia focarului.

Seminee cu preturi ridicate medii sau scazute, toate au parte de garantia producatorului. De asemenea, semineele centrala se incadreaza in aceasta categorie.

Dorinta unui design atractiv, modern sau rustic poate fi satisfacuta, echipa de experti oferind consultanta si garantia calitatii. Impreuna cu un technician specializat aveti posibilitatea sa optati pentru cea mai buna varianta.

In intampinarea nevoilor dumneavoastra, se afla echipa Pefoc.ro, dispusa sa raspunda intrebarilor dumneavoastra si sa ofere consultanta gratuita. Profesionalismul si respectul pentru clientii nostri sunt aspectele care ne definesc.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply