Obține cea mai bună eficiență într-o garsonieră adăugând o canapea

0

Fiecare garsonieră este limitată de spațiu. Indiferent de cât de generoasă este, suprafața utilă se va dovedi rapid insuficientă. O garsonieră trebuie să asigure atât confort pe timpul noții, cât și toate mijloacele necesare din timpul zilei. Dacă adăugăm și o pandemie ce a forțat foarte multă lume să rămână acasă, gestionarea spațiului din interiorul unei garsoniere devine și mai problematică.

Din fericire, sunt câteva reguli pe care le poți urma liniștit. Una dintre ele este alegerea soluțiilor modulare pentru mobilier, iar cel mai la îndemână exemplu este canapeaua. În funcție de nevoile tale, poți alege o canapea simplă, cu depozitare sau o canapea extensibilă. Dacă spațiul ți-o permite, poți alege chiar un colțar extensibil. Acesta va îmbina atât avantajul depozitării, cât și posibilitatea de a asigura odihna pentru două persoane.

Poate că un pat este mai tentant, având în vedere că nu trebuie să îl desfaci în fiecare seară pentru a te bucura de odihnă. Cu toate acestea, canapeaua este o variantă mult mai indicată. Iată câteva motive pentru care o canapea ar fi mai utilă decât un pat într-o garsonieră:

Nu pierzi din confort

În ziua de azi, canapelele sunt cu zecile și sutele de modele disponibile în comerț, iar nivelul de confort pe care îl pot oferi este divers, în funcție de destinația canapelei dorite. Pentru garsoniera ta poți alege mereu un model de canapea extensibilă, care să devină pat pe timpul nopții și care să-ți lase suficient spațiu de manevră pe timpul zilei în casă.

Tapițeriile canapelelor sunt și ele de o varietate suficientă, astfel că poți să-ți alegi materialul preferat: bumbac, catifea, lână, microfibră, piele ecologică, piele naturală, poliester, stofă etc.

Cele mai „arătoase”, cum ar fi cele de piele, nu sunt neapărat și cele mai confortabile. Dacă vrei să folosești canapeaua ca pat noaptea, evită pielea. Aceasta dă bine într-o sală de așteptare sau într-un birou, dar nu într-o locuință. Vara, pielea se încălzește, iar iarna e rece. Așternuturile de pat alunecă de pe ea, iar confortul este departe de a fi optim.

Este bun pentru socializare

Când ai și așa un spațiu vital mic, ca într-o garsonieră, vizitele prietenilor sunt o corvoadă, atât pentru tine, cât și pentru ei. Pe un pat desfăcut e dificil să vă așezați, spațiu pentru câteva scaune nu ai, iar pe jos nu e chiar cel mai confortabil loc pentru o șuetă între prieteni.

O canapea este soluția ideală. Pot lua loc pe canapea, cu o măsuță în față, până la 3-4 oameni deodată, în funcție de dimensiunea acesteia. O șuetă devină astfel mult mai plăcută și mai confortabilă. Să nu mai vorbim de faptul că-ți lasă suficient loc în cameră acum și pentru a întinde o masă pentru cină, dacă e nevoie.

La o adică, și o mică petrecere poate deveni o posibilitate. Lucru complet scos din calcul în cazul unui pat matrimonial în locul canapelei. Tot ce îți mai trebuie, tot ce ne mai trebuie, de fapt, este oportunitatea de a ne invita prietenii și familia într-un mediu din punct de vedere al sănătății.

Ajută la o mai bună întreținere a casei

Un pat matrimonial greoi, voluminos, masiv, îți lasă ori puține variante în cazul curățeniei în garsonieră, ori necesită un efort supraomenesc de fiecare dată când ai de făcut curat. În acest caz, o canapea extensibilă, eventual pe roți, poate fi deplasată suficient de ușor ca să poți curăța zonele de sub ea și din spatele ei. Nu același lucru se poate spune despre un pat care acoperă aproape jumătate din spațiul vital din garsonieră.

După cum ai văzut, sunt multiple avantajele unei canapele, iar prețul uneia poate fi chiar mai mic decât al unui pat cu noptiere și cu saltelele aferente. Găsești canapele decente începând de la 800-1000 de lei. E adevărat, prețurile pot ajunge până la 6-8 mii de lei, dar cu maximum 1.500 de lei îți cumperi o canapea mai mult decât satisfăcătoare pentru nevoile unei garsoniere.

 

Sursă: WinMedia

Sursă foto: eMAG

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply