O casa colorata. Cateva idei

0

O casă colorată este o casă caldă, prietenoasă și primitoare. Într-o casă cu interioare colorate nu pot să fii trist, nu pot să fii bolnav, nu-ți poate fi frig. Avem câteva sfaturi și idei pentru interioare colorate, o soluție perfectă pentru camerele de zi, dar nu numai.

ThinkstockPhotos-160498873

Camerele de zi sunt locul pentru divertisment și socializare astfel că se pretează cel mai bine pentru ideea de interioare colorate. Singurele limite trebuie să fie îndrăzneală ta și, că să fie mai simplu, am adunat o colecție de interioare colorate (le poți vedea aici).

Poți face interioare colorate fie folosind o paletă largă de culori, fie o singură culoare vie și alte accente de culoare, tot în tonuri vii. Cel mai bun efect îl poți avea folosind mobilă colorată (huse, tapiseri) și detalii tipice ale decorațiunilor interioare (perne de decor, piese de mobiler mic, abajurui, covoare).

Alege o culoare dominantă. Poți merge și pe soluția a două nuanțe ale culorii dominate. Adaugă accente de culoare din paletă de culori complementare și din cele de nuanțe asociate. Completează variațiile de culori cu variație de forme. Acestea vor “colora” interiorul accentuând paletă cromatică.

Poți avea interioare colorate apelând la culori vibrante, cu un puternic impact vizual. Alege scaune colorate așezate în jurul unei meșe de nuanța neutră. Un interior colorat merge perfect într-o cameră cu pereți albi sau gri. Nu uită de culoarea care vine din petele de culoare (intense și țări) de pe pereți. Folosește tablouri moderne unde cromatică este cea care face detaliile sau postere în culori intense. Desenele geometrice sunt și ele bine venite și de mare efect. Vei obține un look eclectic, foarte interesant și ultra-modern.

Nu-ți fie teamă să folosești prea multă culoare. Dacă acestea se vor combină și se așeza pe un decor neutru nu vor fi niciodată nici obositoare, nici prea țări, dar vor da imaginea pe care o urmărești și vei avea soluția finalul urmărit: interioare colorate.

Imprimeurile sunt o altă bună soluție pentru interioare colorate. Culoarea de fond a imprimeului poate să fie culoarea dominantă din casă, iar culorile asociate sunt cele care îmbogățesc atmosferă.
Aceste soluții de interioare colorate se pretează foarte bine în camere mari și luminoase. Lumina deschide spațiul și lasă libertate de “mișcare” culorilor.

Poți avea interioare colorate și în camere mici, dar atunci paletă cromatică folosită trebuie să fie cât mai restrânsă. Efectele de bogăție cromatică le poți avea folosind mai multe tonuri ale nuanței de bază.

Interioarele colorate trebuie păstrate mereu în ordine și cât mai puțin aglomerate. Culoarea este cea care le încărca oricum mult.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply