Inspirație Casa lux: Nostalgie rurală pe o partitură modernă

0

Un spațiu amplu și savuros a fost transformat într-o monografie a evoluției spiritului autohton. În încăperile calde ale R’Urban, elementele rustice sunt înnobilate de eleganța atemporală.

Proiectul R’Urban reprezintă poate una dintre cele mai interesante asocieri de idei, stiluri și concepte pe care le-am întâlnit recent. Astfel, am hotărât să ne cunoaștem, iar surprizele plăcute nu au încetat să apară, chiar de la început. Apartamentul este amplasat pe o străduță liniștită, chiar în centrul Bucureștiului, într-o vilă cochetă. Găsim aici un spațiu amplu și inteligent împărțit.

Elementele postbelice par neatinse de timp și ne întâmpină cu eleganță: mozaicul alb-negru al holului de la intrare vorbește deschis despre șarmul valorilor perene. Iar mesajul pe care l-am intuit inițial ni se dezvelește treptat, pe măsură ce vizităm camerele. R’Urban înseamnă în primul rând românesc, la trecut și prezent, înseamnă echilibru stilistic și cromatic, obținut prin combinarea unor elemente cu personalitate.

 

Povestea românească se desfășoară pe un fundal în tușe mate și neutre care îi subliniază distincția. În salonul de la intrare, influențele populare românești sunt încorporate într-un amestec omogen, care poartă amprenta discretă a bunului-gust. Spațiul își dezvăluie farmecul pe măsură ce începi să îl cunoști. Fotografiile artistice de pe pereții camerelor de zi sunt realizate de Marius Enache, proprietarul apartamentului. Pasiunea acestuia a devenit o sursă de inspirație pentru decorarea unui cămin cald și autentic.

Pentru străinii curioși care ne trec pragul, dar și pentru aceia dintre noi pasionați de frumos, R’Urban se închiriază, deschizând astfel drumul către servicii de tipul home away from home, care povestesc în limba română despre confortul, ospitalitatea, locurile și oamenii de aici.

 

 

Sursă foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply