Mini-ghid: cum transformi debaraua în dressing

0

Atunci când reamenajezi apartamentul în care locuiești, spațiul reprezintă întotdeauna o problemă majoră, pentru că nu îți permite să pui în aplicare toate schimbările pe care ți le-ai dori în casa ta.

În cazul locuințelor care dețin debarale, trebuie să știi că, deși nu le poți transforma în spații de locuit, le poți oferi un rol major, de spațiu de depozitare. Astfel, în rândurile de mai jos, îți oferim detalii esențiale referitoare la modul în care poți să transformi o debara într-un dressing, opțiune ideală pentru persoanele care nu mai au unde să își așeze perechile de încălțăminte sau îmbrăcămintea groasă, de iarnă.

Măsoară cu atenție dimensiunile spațiului

Primul lucru de care trebuie să te ocupi atunci când vrei să transformi o debara într-un dressing este măsurarea corectă a spațiului pe care îl ai la dispoziție. Dacă pentru cei care se bucură de o casă mare, dressingul poate ocupa și o cameră întreagă, pentru cei care locuiesc într-un apartament de dimensiuni mici, măsurătorile unei debarale sunt absolut necesare. Pentru un spațiu de dimensiuni reduse, specialiștii recomandă ca debaraua să aibă cel puțin 2 metri pătrați, astfel încât dressingul să poată fi amenajat corespunzător.

Nu în ultimul rând, este important ca dressingul să fie folosit în proporție de 100%, astfel încât să poată fi folosit din tavan până la podea. Indiferent dacă dispui de o cămară sau de o debara veche, acestea pot fi transformate cu ușurință într-un dressing funcțional, în care poți așeza obiectele după bunul plac.

Apelează la trucuri pentru a valorifica debaraua

Pentru a valorifica spațiul debaralei, poți să apelezi la numeroase trucuri, astfel încât să îl transformi într-un dressing încăpător. În funcție de suprafața de care dispune debaraua, poți alege să montezi diferite separatoare, pentru a reuși să delimitezi inteligent spațiile. Astfel, haine pot fi ținute departe de încălțăminte, cu ajutorul unor separatoare verticale. Poți opta și pentru o modalitate de separare orizontală: rafturile superioare pot fi folosite pentru bluze sau cămăși, cele din mijloc pentru pantaloni sau fuste, în timp ce în rafturile de jos poți depozita toată încălțămintea.

Instalează și o bară de susținere, din lemn sau oțel, pentru a agăța umerașele. Sertarele sunt ideale pentru a-ți așeza lenjeria intimă sau diferitele accesorii pe care nu mai ai unde să le așezi. Alege rafturi scurte și rezistente, deoarece modelele lungi nu se vor dovedi la fel de eficiente pe termen lung. Folosește și deodorante pentru cameră și aerisește des această încăpere, mai ales dacă nu există o fereastră de aerisire.

Creează impresia unui spațiu generos

Pentru apartamentele mici, care nu dispun de o debara cu un spațiu generos, poți să apelezi la trucuri utile, care te vor ajuta să creezi impresia unui dressing complet. În acest sens, te poți folosi de numeroase oglinzi, de diferite dimensiuni, care vor oferi iluzia unui spațiu larg și aerisit.

Nu ezita să incluzi și corpurile de iluminat, care sunt elemente extrem de utile pentru un dressing modern. Poți să apelezi la includerea unor lămpi pentru tavan și a unor spoturi mari, care să fie orientate către rafturile dressing-ului. Pe lângă aspectul estetic al acestor corpuri de iluminat, se remarcă și utilitatea lor, deoarece te vor ajuta să ajungi mai rapid la lucrurile de care ai nevoie.

Transformă debaraua într-un dressing funcțional

Atunci când renunți la debara pentru a realiza un dressing, încearcă să transformi acest spațiu într-unul complet funcțional. Adaugă un taburet, un scaun pliabil sau chiar o oglindă care să înfrumusețeze încăperea. Optează și pentru includerea unui cuier, în cazul în care spațiul îți permite.

Poți găsi mobilă pentru dressing la preț avantajos, pe care o poți include în crearea unui dressing fabulos. Ușile dressing-ului pot fi dotate cu un sistem modern de glisare sau cu uși batante, în funcție de preferințele tale.

Urmând aceste trucuri utile, vei reuși să transformi o debara într-un dressing rapid și simplu, pentru a organiza hainele, pantofii sau accesoriile, astfel încât să îți fie tot timpul la îndemână.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply