Metal, lemn și mușchi – un look inedit!

0

Prezența obiectelor care ies din tipare poate scoate din anonimat orice grădină. Exemplificăm cu niște obiecte realizate din metal,  precum și cu lucruri banale, precum pietrele sau trunchiurile năpădite de mușchi.

În acest amestec de plante eterogen, ciotul de lemn acoperit de mușchi este elementul central și la propriu, și la figurat.

Lucrurile care te fac să tresari și îți stârnesc trăiri diferite, de la plăcerea de a le admira până la amintirea unor locuri frumoase, fac minuni dacă le aduci în grădină. Fiecare dintre ele are propria personalitate – diferențele sunt uriașe între un trunchi de pom bătrân, un bolovan sau o piesă de mobilier din metal și sticlă realizată cu artă; fiecare dintre acestea se potrivește unui alt stil al grădinii și al casei. Unele, precum pomii din metal, sunt piese dominante, care fac nepotrivită prezența în vecinătate a unora care nu aparțin „castei“ lor. Cadrul potrivit pentru ele are mari pretenții de la stilul reședinței în care intră. Crengile, trunchiurile sau pietrele învelite în straie vegetale sunt mai puțin pretențioase.

Și în cea mai mică grădină urbană te poți bucura de prezența apei, cu un iaz micuț, precum această tavă din metal ale cărei păsări simpatice și însetate dau impresia că tocmai au aterizat pe marginea ei.

Articol adaptat din revista Casa lux – noiembrie 2016
Autor: Flori Lixăndroiu
Foto: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply