Masa din bucătărie – 5 idei inedite

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Dacă vreţi să schimbaţi masa din bucătărie pe care pregătiţi mâncarea şi să o transformaţi într-un element decorativ şi atractiv, iată 5 idei de luat în considerare, în funcţie de spaţiul disponibil în fiecare bucătărie. Toate ideile sunt puse în aplicare folosind materiale şi obiecte vechi, recondiţionate.

  1. Un butoi de vin. Pentru bucătării încăpătoare şi cu decor rustic, recomandăm această variantă de măsuţă. Un butoi vechi de vin, bine spălat şi un blat de lemn rotund – pot fi transformate în masă de bucătărie. Blatul se prinde de butoi în holzşuruburi, apoi toată masa este dată cu lac pentru rezistenţa la uzură.
  2. Biroul de lucru. Dacă înlocuiţi biroul masiv cu ceva modern şi care ocupă mai puţin loc, nu îl aruncaţi pe acesta. Reparaţi ce este de reparat, înlocuiţi mânerele sertarelor, dacă sunt rupte ori uzate şi daţi-i un nou strat de lac protector, într-o nuanţă mai închisă decât înainte. Avantajul acestei opţiuni este că astfel puteţi folosi şi sertarele biroului pentru a păstra la îndemână tacâmuri sau ustensile necesare la gătit.
  3. Piatră decorativă. O găsiţi în magazinele de construcţii şi bricolaje şi poate fi folosită pentru a placa orice suprafaţă din bucătărie. Astfel, o puteţi aplica pe colţar, pe lateralele mesei sau pe un dulap de bucătărie, pentru a crea senzaţia de armonie. Se potriveşte şi într-un decor modern, alături de sticlă şi metal, şi într-unul rustic, alături de lemn.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  4. Dulapul din sufragerie. Dacă aţi decis că vitrinele masive din lemn şi sticlă nu mai sunt potrivite pentru bucătăria voastră, acum le puteţi transforma într-o veritabilă masă de bucătărie. Scoateţi geamurile şi rafturile şi curăţaţi bine lemnul de praf. Dacă este din lemn masiv, puteţi să o vopsiţi într-o culoare asortată bucătăriei; dacă este din pal sau alt material, puteţi aplica autocolant pentru a obţine aspectul dorit.
  5. Biblioteca. Aici depinde foarte mult de formatul bibliotecii disponibile. Dacă ne referim la una simplă,  ce are rafturi deschise şi atât, este foarte uşor să o transformăm în măsuţă. Dacă este prea înaltă, o tăiem pe jumătate, apoi prindem cele două jumătăţi spate în spate, pentru a lăsa rafturile pe laterale şi a le putea folosi. Avem nevoie de un blat uniform şi rezistent pentru a-l prinde de noua măsuţă şi suntem gata!

Mult succes vă dorim!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply