Mărțișoare populare

0

Noi toți, cititorii acestei reviste, suntem niște persoane practice. Îmi place să cred că putem oricând să aplicăm ceea ce știm să facem. Tocmai de aceea vreau să vă arăt cum am folosit cusutul și croșetatul pentru a crea o serie de accesorii. Ele se pot oferi și ca mărțișoare.
Am învățat să cos și să croșetez de la bunica și mama. Ca toată lumea, mai întâi am exersat cu fulare și alte obiecte simple. Ulterior, am început să experimentez în sensul că am inclus tehnicile deprinse și în alt gen de produse. Astfel, am descoperit cu bucurie că pot să fac obiecte personalizate cu ajutorul acestor tehnici.

Foto: arhiva personală
Anul acesta, de Mărțișor, pot să ofer prietenelor broșe unicat, care și lor să le amintească de îndeletniciri simple, de tradiții, de familie. Cred că aceasta este provocarea cea mai interesantă, să creezi lucruri moderne, unicate foarte apreciate și chiar purtate, lucruri care să înglobeze tehnici simple și care să asigure totodată perpetuarea unor tradiții străvechi care ne definesc într-o anumită măsură, ca popor. De aceea, am cusut pe etamină mici modele de inspirație populară, am croșetat flori tip rozetă, toate putând fi purtate individual ca pandantiv, cercei, broșe, ori integrate în alte accesorii gen brățară, curea, geantă. Încercați și voi, merită efortul! Mult succes!
Text: Eliza Ionici, București

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply