Living cu gradina verticala

0

living

Cristian Anghel, General Manager la Arta Grădinilor, ne-a primit în vizită în locuinţa lui din Bucureşti: un apartament luminos, spaţios şi gândit până în cele mai mici detalii, cu un element surpriză: o grădină verticală.

Citeste si: Livingul ca spatiu pentru relaxare

Grădina verticală a fost o ambiție; încă de când am amenajat apartamentul am pregătit instalația. Plantele (aproximativ 14 soiuri în 10 mp), s-au adaptat excelent mediului, iar următorul pas ar fi conducerea lor pe tavan. Soluția adoptată este una profesională, cu un sistem de monitorizare 24/24 a nutrienților.

Citeste si: O casa plina cu carti

Sistemul de irigat îi oferă viabilitate și viață datorită fertiirigării. Fără fertilizanți, plantele nu pot trăi. Un compromis pe care trebuie să îl accepți de la bun început este umiditatea, dar important este să găsești echilibrul dimensional între încăperea respectivă și dimensiunea totală a grădinii. Plantele cresc în sistem hidroponic. Apa este vitală. Irigatul în mod continuu și repetat este esențial. Dacă nu se udă o singură zi, plantele încep să se ofilească.

Citeste si: Living cu leagan

Beneficiile sunt atât estetice, cât și psihice. Orice spațiu care are o grădină verticală este unul deosebit, care iese din obișnuit, din banalitate. Bineînțeles, sunt și idei preconcepute.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Alina Borcea
Foto: Iulian Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply