Intervenții de top, elegante și profesionale

0

Intervenții de top, elegante și profesionale – Chiar dacă nu ești un maestru în prepararea bucatelor, dotările ingenioase și aspectul prețios ale unei bucătării de lux te vor face să descoperi că ai veleităţi de chef. Ansamblul din imagini face parte din colecţia Blue Sapphire, realizată de Officine Gullo.

Spaţiile unde se gătește şi unde se ia masa sunt delimitate prin pardoselile diferite şi reunite prin culoarea tapiţeriei canapelei. Albul pereţilor e luminos, iar griul mesei şi al scaunelor este neutru şi discret.

Bucătăriile profesionale Officine Gullo sunt creaţii de lux la care visează orice chef. Proiectul Blue Sapphire realizat la Dublin poartă numele culorii pieselor sale. Este o culoare tare, pe care designerii au scos-o minunat în evidenţă cu ajutorul chenarelor şi al mânerelor din alamă placate cu nichel şi al îmbinării ei cu elemente din lemn maro alături de marmură aurie de Calacatta şi albă de Carrara (pentru blaturile locului de gătit şi insulei).

Partea de lucru e încadrată de două coloane din mahon echipate pentru păstrarea produselor şi gătit. Culoarea acestora rimează perfect cu chenarele şi mânerele metalice ale uşilor zonei de gătit şi insulei, precum şi cu lemnul canapelei

Pereţii din spaţiul de gătit sunt placaţi cu marmură albă, luminoasă şi uşor de întreţinut, iar restul sunt zugrăviţi în alb şi vitraţi generos, ca să asigure lumina şi o comunicare bună cu exteriorul. Depozitarea legumelor, veselei şi tuturor ustensilelor e asigurată: zona de gătit are un dulap pentru păstrarea legumelor, insula are pe ambele părţi uşi mari şi sertare încăpătoare. Stilul bucătăriei este unic, caracterizat de farmecul formelor clasice clare şi curate folosite într-un cadru contemporan. Orice observator îşi dă uşor seama că fiecare detaliu e rodul unor cercetări atente şi al unei execuţii ireproşabile. Cele mai potrivite cuvinte prin care ai putea caracteriza această bucătărie sunt „superbă“ sau „de vis“, iar încadrarea în categoria „haute cuisine“ este mai mult decât firească. Un alt atu semnificativ e acela că poate fi adaptată în funcţie de spaţiul disponibil, de culoarea preferată a clientului şi de echipamentele dorite. Poţi afla mai multe pe www.officinegullo.it. 

Hota de deasupra blatului pentru gătit, uşile acestuia şi ale insulei vecine au culoarea puternică a safirului, regăsită nuanţat şi în tabloul care sporeşte eleganţa ambientului.

Text: Flori Lixăndroiu, Foto: Officine Gullo

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply