Îngrijirea saltelei pentru o durată de viață mai lungă

0

Știi deja că alegerea saltelei potrivite este importantă nu doar pentru un somn odihnitor, ci și pentru sănătatea ta, dar trebuie să știi și cum să o îngrijești corect, pentru a-i prelungi durata de viață.

Petrecem în jur de 3000 de ore pe an așezați pe saltea, deci îngrijirea acesteia este crucială. Iată ce trebuie să faci:

Rotește periodic salteaua

Odată la două-trei luni, rotește salteaua pentru a nu se deforma din cauza greutății.

Folosește o husă pentru saltea

Salteaua se va umezi de transpirație în nopțile calde de vară și se va murdări de sebum și praf – este inevitabil. Totuși, acestea nu vor ajunge direct pe saltea dacă folosești o husă. Nu-ți face griji, husele sunt confortabile și nici nu o vei simți. E recomandat să o speli de 3 ori pe an.

Nu lăsa animalele de companie să doarmă sub pat

Animalele de companie lasă blană peste tot, inclusiv sub pat, iar aceasta va ajunge pe saltea. După ceva timp, vei observa cun miros neplăcut de care nu vei mai scăpa. Amenajează-i animalului tău un spațiu unde să doarmă sau pune cutii de depozitare sub pat.

Curăță periodic salteaua

Stropește salteaua cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acționeze 20 de minute, apoi aspiră. În felul acesta, vei elimina mirosurile neplăcute și vei aspira praful.

Curăță imediat lichidele

Lichidele nu trebuie lăsate să se usuce, ci curățate imediat. Folosește un prosop și bicarconat de sodiu, apoi lasă salteaua să se usuce sau folosește un uscător de păr înainte să pui din nou așternutul pe ea.

 

Citește și: Cum alegi salteaua de pat potrivită nevoilor tale 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply