Îndrăgesc florile pitice

0

Lenuța Vrînceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Dragii mei,
În grădina mea de aici, de la munte, am și plante pitice care sunt ușor de îngrijit.
În ciuda aspectului firav, panseluțele rezistă la vremea caldă, dar și la diferențele de temperatură. Această floare bienală frumos colorată se înmulțește prin semințe și cu ajutorul răsadurilor, iar secretul ei de frumusețe este un pământ bine drenat și nisipos.

flori de piatra
www.pixabay.com

Floarea de piatră (Portulaca grandiflora) este elegantă, are florile mici, frunzele groase și ascuțite, adoră sourile uscate, nisipoase, cu puțină apă. O poți întâlni într-o multitudine de culori, precum alb, roz, galben, portocaliu, roșu și mov. Am și soiuri tărcate sau pestrițe. De curând, am primit unele bătute – sunt superbe și arată ca niște trandafiri în miniatură. Florilede piatră le înmulțesc prin semințe, iar plantarea lor o fac în luna martie, în ghivece sau în spații protejate.

ghețișoară
www.pixabay.com

Pe treptele de la intrarea în casă am și ghivece cu begonii roz și albe. Ele sunt plante pitice, longevive, foarte frumoase, pe care le poți recunoaște ușor datorită frunzelor groase, verzi-arămii. Înfloresc pe tot parcursul anului, dacă sunt ținute la căldură. Preferă locurile luminoase, bine aerisite și solurile umede. Pe timpul iernii, le țin la 14-16 grade Celsius și le ud rar. Pentru o înflorire abundentă le pun îngrășământ. Florile pitice arată bine în borduri, ronduri, ghivece.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply