Idei pentru un dormitor relaxant

0

Ce-i trebuie unui dormitor ca sa fie locul ideal pentru odihna? In primul rand, absenta televizorului si prezenta unor obiecte care sa te ajute sa evadezi mai usor catre lumea viselor. Incearca textile frumoase, autocolante vesele, un manechin decorativ.

Bucura-te de propriul dormitor la propriu!

Cum? Nu-l transforma in loc de vizionare a programelor TV. Lumina televizoarelor stimuleaza intens vizual te impiedica sa adormi intr-un mod sanatos. De aici si multele probleme cu insomniile.

Creeaza-ti o atmosfera relaxanta, incepand cu finisajele – pardoseala calda si pereti vopsiti cu materiale nontoxice, cu permeabilitate buna la vapori (lasa peretii sa respire), si terminand cu asternutul de pat si salteaua, foarte importante nu numai pentru confort, ci si pentru sanatate.

Pardoseala si peretii

Parchetul, mocheta si pluta sunt cele mai indicate materiale pentru a imbraca pardoseala, ca sa fie una calda. Daca ai o pardoseala rece, asaza carpete din fibre naturale si cu sistem antiderapant in lateralele patului, acolo pe unde circuli mai mult. Pentru o atmosfera intima, peretii pot fi imbracati in tapet.

Daca ramai la vopsea lavabila, atentie la nuanta peretelui din fata patului. Este cea care te intampina dimineata de dimineata! Alege o culoare pastelata, iar daca simti nevoia de culori antrenante, recurge la tablouri, postere sau alte obiecte decorative.

Textile placute

Draperiile si perdelele bine alese, in ton cu asternutul de pat si covoarele, vor desavarsi stilul dormitorului. In dormitoarele mici alege sistemele de prindere discrete (gen sina sau galerii subtiri, cu capete simple, delicate), draperii si perdele din materiale antistatice, in culori uní sau cu motive decorative marunte, ca sa nu incarci spatiul.

Asternutul sa fie din fibre naturale. De asemenea, atentie la calitatea saltelei si a pernelor pentru un aer lipsit de acarieni sau alti factori alergeni.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Stilist: Ana Nechita
Text: Adrian Parvu
Foto: Corneliu David
[18.02.2011]

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply