Cum să utilizezi granitul în amenajarea locuinței tale

0

Granitul este unul din cele mai dure materiale. Acest lucru se datorează atât procesului său de formare, și anume prin răcirea lentă a magmei, cât și compoziției sale, fiind format din cuarț, mică și feldspat. În plus, este foarte rezistent la temperaturi foarte ridicate, la substanțe chimice, la uzură și la pete. Din aceste motive, granitul este din ce în ce mai utilizat atunci când vine vorba de amenajarea locuințelor. Datorită rezistenței sale, se poate folosi atât la amenajările interioare, cât și în cazul amenajărilor exterioare.

Pe lângă rezistență, granitul și piatra naturală, în general, are un aspect simplu, dar plăcut, iar modelele sale se potrivesc perfect oricărui design. Producătorii de piatră naturală îți pun la dispoziție o gamă variată de culori, de la nuanțe deshise de alb, gri sau bej până la nuanțe de negru și gri închis. Astfel, vei putea face cea mai potrivită alegere pentru locuința ta, în funcție de gusturile tale și de designul încăperilor. Indiferent de ce variante alegi, dacă utilizezi placi de granit în amenajarea locuinței tale, vei adăuga un plus de eleganță și de bun gust fiecărei încăperi.

Dacă nu ai idee cum ai putea integra acest material în casa ta, iată câteva moduri în care poți utiliza granitul pentru a da un plus de stil locuinței tale:

Granitul – ideal pentru orice baie

Dacă vrei ca baia ta să fie un spațiu relaxant și să nu fie monotonă, atunci poți apela la amenajarea cu granit. De exemplu, poți opta pentru podea din granit negru, în combinație cu pereți din granit în nuanțe de gri. De asemenea, pentru un plus de eleganță poți adăuga câteva plante și lumini galbene. În cazul în care ești o persoană îndrăzneață, poți opta ca și pereții și podeaua băii tale să fie realizate din granit negru, în contrast cu obiectele sanitare de culoare albă.

Citește și: Baia mică, o provocare cu multe soluții de amenajare

Pardoseală din granit

Fiind un material rezistent, granitul poate fi utilizat fără nici o problemă în realizarea pardoselilor bucătăriei sau chiar sufrageriei tale. De exemplu, dacă vrei ca bucătăria ta să fie cât mai interesantă, atunci poți opta pentru granit gri sau negru, combinat cu un mobilier alb și câteva plante. De asemenea, dacă vrei ca sufrageria ta să îi impresioneze pe musafiri, atunci apelează la granit negru pentru podea, mobilier negru și, pentru o pată de culoare, poți adăuga câteva elemente galbene, albastre sau verzi.

Blat de bucătărie sau chiuvetă din granit– pentru un plus de eleganță în bucătăria ta

Așa cum am spus, granitul este unul din cele mai dure materiale și, în plus, acesta este și impermeabil. Din acest motiv, poatte fi utilizat fără probleme în bucătăria ta. Datorită durabilității sale, poți opta pentru un blat de bucătărie realizat din granit, deoarece acesta va rezista la șocuri mecanice și termice, iar în cazul în care îl vei păta cu soluții foarte acide, nu va fi afectat, cu mențiunea că trebuie curățat în timp util. De asemenea, poți alege o chiuvetă realizată din granit, acest tip de chiuvetă fiind foarte apreciată de designerii de interior, fiind un element simplu, elegant și modern.

granit

Granit negru și mobilă crem

Vrei ca dormitorul tău să fie elegant și simplu în același timp? Iată combinația perfectă: pardoaseală din granit negru și mobilier în nuanțe deschise de crem sau alb. Pe lângă aceste două elemente, poți adăuga și câteva obiecte din lemn și obiecte de iluminat în culori calde.

Pavaje în curte

Granitul este un material care poate fi utilizat și în amenajările exterioare. De exemplu, poți opta pentru pavarea curții tale cu granit, ceea ce îi va oferi un aspect unic și inedit. Fiind un material rezistent și durabil, nu va trebui să îți faci griji, deoarece acesta nu se va deteriora.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Surse foto: pexels, pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply