Forme circulare intr-o gradina urbana

0

Câteva forme circulare “magice” plasate în grădină pot asigura relaxarea. Fie pasivă, atunci când le privești, fie activă, atunci când beneficiezi de facilitățile lor sportive. Pentru că o grădină este făcută ca să îți aducă bucurie și în clipele de odihnă, dar și în cele de efort.

O grădină urbană este, de regulă, mică și are proprietari ocupați și dornici de relaxare. Pentru o astfel de grădină de dimensiuni reduse sunt potrivite forme circulare, deoarece ocupă puțin loc, au un aspect foarte plăcut, iar din îmbinările lor se obțin aranjamente extrem de frumoase.

forme circulare bazin
Foto: Flori Lixăndroiu

Designul acestui colțișor de grădină este remarcabil prin intersecția dintre bazinul circular și pavajul realizat în cercuri concentrice.

Sfaturi pentru forme circulare într-o grădină urbană

• Mizează pe bazine și pavaje rotunde.

• Dă culoare grădinii folosind scoarță măcinată, dale și pietriș de diferite culori sau plante înlocuitoare de gazon.

• Trambulinele elastice rotunde montate pe sol te invită să sari pe ele poate mai insistent decât cele pe suporturi înalte. Îți dau un elan mai mic, însă sari cu grijă sau pune niște plase de protecție pentru copii. În afară de prinderea solidă a trambulinei pe cadrul de la cota zero, trebuie să asiguri și suficient loc de mișcare sub ea, precum și un drenaj bun, pentru ca apa de ploaie să se scurgă repede de acolo. O trambulină elastică nu strică peisajul din grădină; pentru câteva salturi prudente poate fi pusă oriunde, dar dacă vrei să o protejezi cu o plasă, monteaz-o la marginea grădinii.

• Un aranjament minimalist, realizat din câteva bazine cu plante acvatice dispuse pe un pat de pietriș, este interesant și ușor de făcut. Reprezintă o soluție pentru o amenajare rapidă.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Peisaj variat într-o grădină urbană mică

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply