Flori primăvara în grădină

0

 Primăvara, arborii și arbuștii înfloriți celebrează feeric bucuria revenirii la viață a naturii.

Pe măsură ce se instalează tot mai ferm în calendar, primăvara își proclamă biruința tot mai tare în grădină: pornește cu discreția ghioceilor și a brândușelor, continuă cu izbucnirea cromatică a narciselor și a lalelelor și culminează cu explozia de culori a arborilor și arbuștilor.

De la înflorirea timpurie a forsiției până la cea care se prelungește spre vară a glicinei și rododendronilor există o mulțime de arbori și arbuști cu flori care acoperă tot sezonul primăverii. Mulți dintre ei au culori diferite, unii împrăștie un parfum îmbătător. Se îngrijesc destul de ușor. Trebuie să te informezi cum se face tunderea soiurilor pentru care optezi, pentru că deși majoritatea se tund după ce li se trec florile, unele cer o primă tundere în martie, iar altora nu le place să fie tăiate.

Foto: Flori Lixăndroiu

Rupt din contextul din grădină, galbenul florilor de forsiția poate fi considerat puțin strident, dar în exuberanța cromatică a spectacolului primăverii e încântător de viu și de vesel. 

Foto: Flori Lixăndroiu

Simpli sau bătuți, de la roșu intens la nuanțe de roz dulce, gutuii japonezi au un loc de cinste pe lista arbuștilor care colorează grădinile primăvara.

Detaliu de efect! Imaginea arbuștilor care își înalță spre cer crengile viu colorate este și mai frumoasă în prezența unor flori răspândite la baza lor.

Articol adaptat din revista Casa lux – aprilie 2017

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply