Flori frumoase in gradina mult timp II

0

Îți dorești să te bucuri de flori frumoase în grădină mult timp? Alege flori ușor de îngrijit și care au înflorire îndelungată și vei avea flori frumoase, colorate și proaspete în diverse anotimpuri.

Se știe că mai ales coniferele sunt preferate pentru o grădină fără mari pretenții de îngrijire, cu atât mai mult cu cât ele asigură și un peisaj verde tot anul. Dar poți renunța la prezența unor flori frumoase? Dacă nu, atunci ce-i de făcut? Să alegi niște flori ușor de îngrijit.

flori frumoase margarete
Foto: Flori Lixăndroiu

Albul cuceritor al margaretelor dă strălucire grădinii și noaptea. Poți planta numai câteva tufe, căci se înmulțesc rapid și înfloresc tot mai frumos an de an. Cele înalte cer un sprijin, dar există și variante pitice, cu flori la fel de mari.

Ca borduri, covoare sau presărate printre alte flori, zorelele pitice sunt frapante și atrag privirile ca un magnet. Tu doar le semeni, iar apoi, chiar dacă mai cad, se descurcă singure și înfloresc timp îndelungat.

Iată șapte sfaturi prețioase pentru flori ușor de îngrijit

1. Alege plante pe care nu este nevoie să le cultivi, ci pe care le poți cumpăra gata înflorite.

2. Îndreaptă-ți atenția spre cele caracterizate de o înflorire neîntreruptă și îndelungată.

3. Apelează cu încredere la tufele perene! Trebuie doar să le mai divizezi la câțiva ani.

4. Optează pentru plante care rămân decorative prin frunze după ce li se trec florile.

5. Evită-le pe cele care nu rezistă dacă nu sunt udate și pe cele cărora ploaia le îndoaie tijele sau le strică florile.

6. Nu cumpăra specii care se pot îmbolnăvi ușor!

7. Ca să aduci podoaba florilor în orice colț al grădinii, caută atât specii care se răsfață la soare, cât și din acelea care preferă umbra.

 

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2011

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Flori frumoase în grădină mult timp I

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply