Flori frumoase in gradina mult timp I

0

Cine nu își dorește să se bucure de flori frumoase mult timp? Alege flori fără mari pretenții de îngrijire, cu înflorire îndelungată și te vei bucura de flori frumoase, colorate și proaspete în diverse anotimpuri.

flori frumoase tufe de aster
Foto: Flori Lixăndroiu

Tufele de aster vestesc toamna, iar mulțimea lor de flori frumoase parcă vrea să sublinieze bogăția acestui anotimp. Și asta după ce toată vara aproape că poți să și uiți de ele.

Primăvara te invită să-ți colorezi grădina cu primule și panseluțe gata înflorite. După ce acestea se trec, le poți înlocui fără regrete. Marchează apropierea verii cu bulgării florali ai bujorilor! Tufele lor rămân mulți ani la rând pe aceleași locuri și arată bine și după ce li se ofilesc florile. Debutul verii e salutat de superbele flori pufoase ale astilbelor. Udate regulat, rămân decorative și după ce se trec. Din decorul estival nu ar trebui să lipsească crăițele și sporul casei. Ambele se dezvoltă și înfloresc continuu până la mușcătura rece a brumei. Nimic nu e mai ușor decât să cumperi crăițele gata înflorite, să le plantezi, să le uzi în mod normal și să te bucuri de ele fără pauză, până la brumele toamnei târzii. Crăițele au și reputația de sanitari ai grădinii și sunt recomandate pentru locurile însorite, în timp ce sporul casei preferă zonele umbrite. Spre toamnă, ghivecele cu crizanteme sunt atât de îmbietoare, încât este greu să nu le aduci în grădină. Ca să se dezvolte pe măsura așteptărilor tale și să nu-ți creeze probleme, ai grijă să le asiguri florilor un pământ bun și condițiile optime de temperatură, lumină, soare sau umbră. Nu face experimente, ci cultivă doar flori adecvate condițiilor climaterice din regiunea casei tale.

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2011

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Ghivece cu flori în grădină

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply