Esential despre dormitor

0

 

Spatiul in care ne odihnim merita atentia si respectul nostru, poate mai mult decat celelalte camera.

Dormitorul este locul unde organismul nostru se odihneste noapte de noapte, pentru ca altfel nu functionam.

Despre mobila

Atunci cand iti amenajezi dormitorul gandeste-te la doua piese foarte importante in aceasta camera: patul si dulapul. Trebuie sa fii atent la dimensiunile lor si relationarea cu spatiul. Este bine ca patul sa fie indreptat spre axa nord-sud pentru ca fluxul de energie sa intre si sa iasa prin corp.

Tipul de saltea

O saltea inseamna o investitie pentru sanatatea ta. Atunci cand o alegi trebuie sa fie mai elastica in zona umerilor si a pelvisului si mai ferma in zonele mai putin grele ale corpului. Pentru a preveni deformarea saltelei, o data pe an trebuie sa o intorci de pe o parte pe alta.

Saltelele  cu arcuri au o elasticitate mai mare si ofera izolatie termica mai buna decat saltelele de latex, insa au o durata de viata mai mica.

Fara oglinzi si televizor in dormitor

Daca tii la regulile Feng Shui, nu pune o oglinda in dormitor, deoarece perturba aura umana. Iar daca nu tii cont de regulile Feng Shui, merge sa alegi o noptiera sic. Cat despre televizor, tine cont de faptul ca dormitorul este camera de odihna, iar un televizor nu face decat sa te bruieze.

Culoare si lumina

Designerii iti recomanda sa alegi culorile de pamant, caci sunt calme si odihnitoare. In orice caz nu apela la culori tari! Totodata, nu alege culori care nu iti plac, doar pentru ca sunt la moda. Pentru iluminat foloseste lampile de pe noptiere si aplicele. Aeriseste spatiul bine si foloseste materiale care nu se incarca electrostatic, adica nu atrag praful.


Articol EXCLUSIV online
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply