Duplex impresionant

0

Experiența acumulată de proprietarii acestui duplex impresionant a stat la baza amenajării ingenioase. Faptul că au comunicat foarte bine cu designerii implicați în proiect a reprezentat încă 
o cale sigură către succes.

Construcție la standarde înalte

duplex-modern

Dintre toate complexurile rezidențiale pe care am avut ocazia să le vizitez de-a lungul timpului (și nu sunt deloc puține!), cel în care se află acest apartament a reușit să mă impresioneze cel mai mult, prin poziționarea sa fascinantă. Este pentru prima dată când pășesc într-o locuință și atenția îmi este atrasă de îndată de o panoramă minunată a Bucureștiului, pe care puteam să o admir în voie prin pereții vitrați, regăsiți la ambele niveluri ale apartamentului. Surpriza plăcută nu s-a rezumat doar la delectarea vizuală, căci decorul modern și minuțios conceput a reprezentat încă un motiv de încântare.

Intervenții atipice de design în acest duplex impresionant

birou-duplex-

Proprietarii, un cuplu tânăr de oameni de afaceri, nu sunt la prima experiență în ceea ce privește amenajarea unei locuințe. Însă, am aflat de la ei că acest apartament a reprezentat o provocare aparte, în principal datorită arhitecturii de anvergură și dimensiunilor generoase. Adepți ai unui stil modern, individualizat prin intervenții atipice, proprietarii au decis ca implicarea lor să fie determinantă în amenajarea acestui penthouse, fără să excludă însă rolul unor profesioniști în domeniu. Pentru locuințele lor anterioare au achiziționat piese de design de la magazinul Innova Interiorism, fapt ce i-a ajutat să-și facă o idee în legătură cu brandurile pe care acest magazin le promovează. Astfel, în cazul acestui apartament, gazdele noastre nu au făcut doar câteva achiziții punctuale, ci au decis să extindă colaborarea, convinși că la 
Innova Interiorism vor găsi, pe lângă mobilierul și accesoriile agreate de ei, și sfaturi pertinente de la profesioniști care sunt la curent cu ultimele tendințe din domeniu.

O colaborare de succes

bucatarie-alba-

Șerban Cismărescu, managerul Innova Interiorism, a fost cel care i-a ghidat prin fascinanta lume a
designului interior. „Nu a existat la început o temă bine definită, proiectul a prins contur pas cu pas. Le-am arătat proprietarilor o serie de compoziții pentru diverse spații, intuind într-un fel atracția lor pentru tot ce este nou și de calitate. Ne-a fost ușor să adaptăm anumite cadre generice, propuse de cunoscute branduri străine (Calligaris, Kartell, Oluce, Pianca, Italamp, Lema etc.), pentru a corespunde gustului proprietarilor, deoarece ei au fost extrem de clari în legătură cu ceea ce își doreau de la noua lor locuință: să fie actuală, aerisită, cu tușe rafinate“, ne-a spus Șerban Cismărescu.

Finisaje și dotări în tendințe

dormitor-duplex

Primul nivel al acestui duplex impresionant a fost rezervat zonei de zi, unde diningul comunică liber cu livingul, iar spațiile cu destinații particulare (birou, bucătărie și baie) sunt individualizate printr-o cromatică distinctă. Pentru unele încăperi, proprietarii au ales ca soluție decorativă de impact finisarea unor pereți cu tapet având un pattern abstract, scos în evidență prin culori electrizante. Chiar dacă au optat și pentru piese de mobilier în culori închise, efectul creat nu este unul tern, grație luminozității naturale impresionante a penthouse-ului. Mai mult, ambianța luminoasă este susținută și cu ajutorul unor surse de iluminat punctuale. Gazdele noastre au plasat strategic în decor diverse lampadare, veioze, lustre, creând un joc interesant de lumini.Trebuie să recunosc că am apreciat în mod special inițiativa originală a proprietarului, care și-a dorit să puncteze anumite zone cu finisaje atipice. Astfel, acesta a ales să îmbrace grinzile de pe plafonul din zona de zi și unul dintre pereții din birou cu velur, cu irizații ușor perlate, ce imită dalele mari de cuarț.

detalii-dormitor

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Duplexul impresionant a fost prezentat în amănunt în revista Casa Lux nr.4/2012.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply