Dormitor ordonat

0

 

Confortul este cuvantul-cheie pentru planificarea spatiului din dormitor. Afla de ce trebuie sa tii cont pentru amenajarea sa si cum poti profita de fiecare centimetru patrat.

Solutia salvatoare pentru a face din dormitor o incapere cat mai spatioasa ar putea fi alegerea unei canapele extensibile, insa aceasta nu isi va asigura nici pe departe un somn relaxant.

Orienteaza-ti asadar atentia in jurul elementului central ce nu trebuie sa lipseasca din orice dormitor – un pat comod, cu o saltea de buna calitate si care sa aiba o latime minima de 140-150 cm, inaltime de 40-45 cm si lungime de 200-210 cm.

Pentru confort

Pentru un maxim de confort este recomandat ca latimea patului sa fie de 160 cm si sa se lase libera o distanta de 70-75 cm pe fiecare din laturile sale. Cum poti castiga aceasta suprafata? Investeste intr-un dulap de haine cu usi glisante care sa aiba inaltimea pana la tavan. Desi nu-ti va permite sa vizualizezi totul dintr-o singura privire, cum este cazul dulapurilor ale caror usi se deschid spre exterior, spatiul salvat este substantial. In plus, un model cu usi din sticla sau cu oglinda iti va da impresia ca incaperea este mai mare.

O alta idee este sa optezi pentru piese multifunctionale, pe care sa le ascunzi sau sa le maschezi cat mai mult posibil. Suprainaltarea pardoselii sub forma unui modul de depozitare cu capac in intervalul dintre perete si capatul patului poate substitui in acelasi timp si rolul noptierelor.

Extra sfaturi

Atribuie etajerelor suspendate rolul de sustinere a obiectelor decorative expuse de obicei pe noptiera. Pozitionarea lor asimetrica va sparge monotonia.

Monteaza mai multe tipuri de surse de iluminat in functie de cerintele practice si activitatile desfasurate. Spoturile montate pe tavan, in jurul dulapului, se dovedesc foarte utile atunci cand ai de scotocit pe rafturi.

Acorda atentie in egala masura modului de aranjare a patului si calitatii tesaturilor. Un anumit grafism al lenjeriei de pat subliniază ritmul dat de celelalte elemente din incapere si confera dinamism amenajarii.

 


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Roxana Popescu
Foto: Erfurt

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply