Cum să ai dormitorul întotdeuna ordonat fără bătaie de cap

0

Cel mai important lucru la un dormitor este să fie confortabil, iar dezordinea din această cameră poate strica complet atmosfera.

Deși multe persoane cred că ordinea se menține doar prin a face curățenie cât mai des, amenajarea corectă este de asemenea esențială.

Alegerea mobilierului

Elementul central din orice dormitor este, în mod evident, patul. Dacă îl împarți cu cineva, e recomandat să îl așezi pe mijloc, astfel încât amândoi să puteți urca și coborî din el cu ușurință. În cazul în care spațiul are dimensiuni mici, e bine să optezi pentru un cadru de pat cu design minimalist și/sau în culori deschise, astfel încât să nu iasă în evidență mai mult decât trebuie. Alege unul cu cutii de depozitare, pentru așternuturi, prosoape, pilote sau haine pe care nu le porți în sezonul respectiv, pentru a salva spațiu în șifonier.

Următoarea piesă de mobilier esențială în dormitor este șifonierul. E bine ca acesta să fie înalt și îngust, de preferat cu uși glisante; deși nu-ți va permite să vizualizezi totul dintr-o singură privire, cum este cazul dulapurilor ale căror uși se deschid spre exterior, spațiul salvat este substanțial. În plus, un model cu uși din sticlă sau cu oglindă va da impresia că încăperea este mai mare. Îți recomandăm să așezi pe umerașe hainele pe care le porți cel mai des, pentru a le găsi mai repede și pentru a evita dezordinea care se creează inevitabil pe rafturi.

În rest, e bine să alegi piese multifuncționale, precum o masă extensibilă de perete, un lampadar care are în partea de jos mici rafturi pentru depozitare, taburet cu spațiu de depozitare.

Pentru a menține spațiile cât mai curate și ordonate, montează pe pereți etajere. Aici poți așeza cărți, fotografii, obiecte decorative sau alte lucruri pe care nu le folosești des – gândește pe verticală!

Sfaturi pentru menținerea unui dormitor ordonat

Primele două lucruri pe care trebuie să le faci dimineața, imediat cum te-ai trezit, este să deschizi geamul și să faci patul. Aerul închis dă impresia de murdărie oricât de curată și ordinată ar fi casa; când aerul este proaspăt, iar camerele miros plăcut, locuința ta va fi mult mai primitoare. Cât despre aranjarea așternutului, această activitate simplă va schimba complet aspectul dormitorului.

Pe parcursul zilei, încearcă pe cât posibil să pui la locul lor obiectele pe care le-ai folosit. În cazul în care și tu ai în dormitor clasicul „scaun pentru haine”, înlocuiește-l cu un valet, de preferat unul cu mai multe bare, dar și cu cârlige pe lateral, pentru curele, cravate sau eșarfe.

La finalul zilei, fă-ți un obicei din a te plimba rapid prin fiecare încăpere din casă, pentru a aduna obiectele care nu sunt la locul lor, care trebuie puse în coșul de rufe, pentru a aranja pernuțele decorative etc. Îndată ce acest lucru îți intră în obișnuință, vei observa cât de ordonată pare casa ta în fiecare dimineață.

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply