Deschide bine ochii când iei mobila pentru dormitor!

2
pat
Foto: Dorina Sculean
Dorina Sculean, loc. Deta, jud. Timiș
Stimată redacție,
După cum v-am scris (nr. 12/2008, pag. 10-11), am reușit să ne renovăm total bucătăria, astfel încât să corespundă necesităților noastre, schimbând complet aspectul ei. Pentru că ne doream în continuare să înnoim înfățișarea căminului nostru și încurajați fiind că bucătăria a suferit modificări care au fost pe gustul nostru, ne-am gândit că este cazul să renovăm și cea mai importantă încăpere din locuință, dormitorul. Cu imaginea acestei camere te trezești în fiecare dimineață și tot această imagine te întâmpină înainte de a dormi.
Vă mulțumesc pentru premiile acordate de-a lungul timpului, sunt mândră că fac parte din marea familie a revistei, iar ca semn de respect mai trimit și eu uneori câteva sfaturi din experiența mea.
Bugetul familiei era destul de redus, dar făcând unele economii ne-am mai permis să facem anumite modificări în cadrul cuibușorului nostru. Așa am hotărât să schimbăm întreaga mobilă din dormitor și să o înlocuim cu alta nouă.
De îndată ce am eliberat camera, am cumpărat parchet laminat de 7 mm grosime, în valoare de 560 lei, pe care l-am montat peste vechile dușumele. Apoi am zugrăvit întreaga cameră cu vopsea lavabilă albă, pentru a crea cât mai multă luminozitate în acest spațiu, care are o fereastră destul de mică (ferestrei nu îi putem mări dimensiunile, deoarece are vedere spre proprietatea vecinului). Totodată am cumpărat mobilă de dormitor de culoare închisă, venghe, la prețul de 2.500 lei.
Deoarece spațiul din dormitor era limitat (4,20×2,20 m), când ne-am propus să ne cumpărăm alt mobilier, voiam să folosim locul la maxim, am măsurat camera, am notat dimensiunile necesare pentru elemente și am oprit la un magazin de mobilă. Măsurile exacte pentru pat erau de 2×1,60 m, iar pentru noptiere 50x50cm, dar la magazinul de mobilă respectiv nu era expus decât dulapul și comoda, iar din lipsă de spațiu patul și noptierele le-am văzut doar în catalog, unde patul avea  notate dimensiunile exact cum ne doream. Am studiat oferta, așa că, deoarece ne-a convenit, ne-am hotărât și am achitat.
Dar socoteala noastră de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din magazin. Acasă, stupoare! Patul odată montat de către lucrătorii magazinului, nu încăpea în spațiul propus decât cu o singură noptieră. Patul din mobilierul recent cumpărat nu avea lățimea de 1,60 m, ca în catalog, ci de 1,90 m. L-am mutat în altă poziție cu cele 2 noptiere, dar incovenientul era că s-a creat o înghesuială mare și a trebuit să scoatem ușa dintre două camere (dormitor și camera de zi), pentru a avea loc și pentru comodă. Dorim ca în viitor să montăm și o ușă pliantă între cele două camere.
Acum avem un dormitor destul de aglomerat, dar confortabil pentru odihnă. Nu am instalat un televizor în dormitor, acesta reprezentând doar spațiu de odihnă.
Prin acest articol doresc astfel să-i atenționez și pe alți naivi ca noi care cred în corectitudine, să nu mai cumpere mobilier fără să vadă adevăratele dimensiuni. Pliantele și cataloagele nu reflectă în totalitate adevărul!
În urmă cu 5 ani povesteam în paginile revistei despre renovările făcute în camera de zi, anume aplicarea de tavan fals din gips-carton, zugrăvirea camerei cu o nuanță de vopsea gen apus de soare, montarea de podele laminate, dar fără a schimba mobilierul din lipsă de fonduri financiare.
Anul trecut am reușit să schimbăm aici colțarul vechi, care ni se părea prea mare și am remobilat camera de zi cu o canapea de 3 locuri, una de 2 locuri și un fotoliu, toate luate cu doar 600 lei de la un magazin second-hand.
Acestea fiind ultimele renovări modeste făcute la casa noastră, așteptăm să vedem ce ne mai rezervă din punct de vedere economic anul 2010, pentru că la casă, mereu este ceva de renovat, iar idei avem destule!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Renovarea dormitorului | Revista Practic idei

  2. Pingback: Cum amenajezi mansarda | Revista Practic idei

Leave A Reply