Decorațiuni ideale într-o locuință în stil scandinav

0

Stilul scandinav este caracterizat de simplitate, minimalism și funcționalitate, având un aspect curat, primitor și ușor de întreținut.

Știm deja că mobila potrivită acestui stil este simplă, cu linii drepte, de dimensiuni relativ reduse, pentru ca spațiul din casă să rămână liber și aerisit. Problema multor persoane apare atunci când doresc să decoreze locuința, temându-se că nu pot respecta criteriile de simplitate și minimalism.

Iată care sunt decorațiunile ideale într-o locuință în stil scandinav:

Corpuri de iluminat interesante

Stilul scandinav provine dintr-o zonă unde orele de lumină sunt reduse pe timp de iarnă, astfel că iluminatul devine un „personaj” important. Alege o lustră, un lampadar sau o veioză cu aspect deosebit, precum cele din imaginile de mai jos. Ai grijă să nu exagerezi, totuși: alege doar o piesă statement, pentru ca spațiul să nu pară aglomerat.

Plante proaspete

Fie că preferi florile proaspăt culese sau pe cele în ghiveci, nu există nicio locuință în stil scandinav fără plante. Alege vaze sau ghivece în același stil simplu.

Rame foto și tablouri simple

Dacă vrei să agăți pe perete fotografii, ilustrații sau postere, alege întotdeuna rame simple, albe sau negre, și imagini nu prea aglomerate. Motivele geometrice sunt ideale în acest context.

Materiale călduroase

Țările scandinave sunt reci, iar locuitorii adoră materialele călduroase. Acestea sunt bine integrate în stilul scandinav și au un rol dublu: nu doar că te ajută să te încălzești, dar oferă un aer primitor locuinței.

 

Sursă foto: Pixabay, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply