De Crăciun descoperă aerul diafan al unei case din Provence

0

De Crăciun descoperă aerul diafan al unei case din Provence – Maniera inconfundabilă cu care designerii Masha Verhoogt și Tania Caruso își conturează amenajările le-a adus apreciere și dincolo de granițele țării. Această vilă este o confirmare a succesului lor.

brad-frontal

Detaliile legate de această vilă sunt impresionante doar prin simpla lor enumerare; prin aprofundarea lor, epitetele devin și mai consistente. De la echipa de designeri Roma 62 am aflat povestea extrem de interesantă a acestui cămin de vis. Construcția face parte dintr-un ansamblu de patru vile, dintre care o prezentăm pe cea principală.

brad-semineu

Clădirile se află pe o proprietate generoasă, care însumează 5.000 mp, fapt ce a permis realizarea unui proiect peisagistic foarte  jucat și atractiv. Dar cele mai amănunțite lucrări au vizat renovarea și restilizarea vilei principale. Cu o vechime de aproximativ
150 de ani, clădirea are o structură foarte solidă, ceea ce a reprezentat un avantaj, nefiind nevoie de lucrări de reconsolidare.

brad-hol

Pentru a eficientiza și mai mult spațiul, designerii au decis să aducă mici modificări la compartimentarea interioară, în sensul că au micșorat puțin zona de zi și au creat o baie și un dormitor în plus față de cele existente. Cea mai surprinzătoare intervenție a fost realizarea unei superbe terase, care vara este deschisă, iar iarna devine parte integrantă a zonei de zi, prin închiderea laturilor cu pereți vitrați mari. Distribuirea destinațiilor încăperilor a fost făcută ținându-se cont atât de stilul de viață al proprietarilor, cât și de realizarea unui traseu cât mai confortabil între funcțiunile fiecărei camere.

brad-veranda

„Lucrările au durat un timp record: de la preluarea proiectului și până la finalizarea amenajării au trecut doar patru luni. Timp în care am lucrat pe mai multe planuri, tocmai pentru a respecta dorința proprietarilor de a petrece Sărbătorile de iarnă în noul lor cămin. Calitatea construcției, dar și a finisajelor ne-a permis să ne ghidăm atenția către alte elemente, care erau precare în viziunea noastră. Și anume, am considerat oportună realizarea unui șemineu în living, căruia să-i acordăm rolul principal, în sensul că în jurul lui am organizat o amplă zonă de conversație și de relaxare. Din structura originală a vilei am păstrat atât finisajul pardoselii, cât și grinzile din lemn, pe care le-am recondiționat cu atenție, tocmai pentru a imprima o nouă viață lemnului atât de vechi“, ne-au explicat designerii.

dining


Integrarea într-un peisaj atât de frumos precum este cel din Provence a fost un alt deziderat al proprie-tarilor. Pentru a respecta această dorință, Masha Verhoogt și Tania Caruso au ales un fundal luminos, în tonuri de crem și cafeniu pudrate. Ca să confere intimitate încăperilor, dar și pentru a personaliza fiecare dormitor ori baie, designerii au intervenit fie cu patternuri florale delicate, fie cu accente de culoare.dining-detaliu

„Am adoptat o manieră de colorare a interioarelor care se dovedește a fi o rețetă de succes indiferent de stilul amenajării sau de suprafața abordată. Deci, dacă vreți să obțineți un look fresh și, în același timp, să aveți un ambient particularizat pentru fiecare spa-țiu, este bine să porniți de la o schemă cromatică simplă, care să fie ghidată de gusturile proprii și de compatibilitățile stilistice pe care le veți stabili atunci când veți alege suprafețele cu imprimeuri decorative. Noi am pornit, în acest caz, de la culoarea finisajelor existente, care se încadrau într-un spectru natural, ceea ce ne-a permis creionarea unei atmosfere distinse și îmbietoare. Patternurile florale stilizate și celelalte elemente grafice alese contribuie și ele la definirea atmosferei, dându-i conotații feminine ori elegante, în funcție de cerințele spațiului în care se află“, ne-au mărturisit designerii de la Roma 62.

dining-detaliu-2

Concomitent cu lucrările de finisare a pereților și a plafoanelor, care au însemnat nu doar reîmprospătarea culorilor, ci și realizarea unor picturi murale și a unor încadrări decorative în relief, au fost realizate schițele pentru mobilă.  

dormitor-1

 
„Cele mai multe piese de mobilier sunt gândite și realizate în premieră, la firma Art Wood Company, cu care colaborăm foarte bine, deoarece produsele acesteia au un standard extrem de ridicat și, în plus, pot fi realizate din materiale de înaltă clasă, personalizate în funcție de cerințe. A fost un proiect la care am lucrat intensiv și pe care l-am realizat, din stadiul de proiectare până la împodobirea bradului, în doar patru luni“, ne-au povestit designerii.dormitor-2

Aceștia au avut libertate totală în stabilirea pașilor pe care proiectul i-a urmat până la finalizare, fapt care este ușor de observat în detaliile ce emană o lejeritate și o naturalețe de necontestat. Este un aspect ex-trem de important atunci când se dorește obținerea unui ambient îmbietor, în care să nu te simți stingherit de importanța pieselor din jur. Iar rezultatul a fost pe măsura exigențelor proprietarilor și le-a confirmat că talentul, bunul-gust și coordonarea sunt căi sigure către succes. masha-taaniaDesignerii Roma 62, Masha Verhoogt și Tania Caruso

Când amenajăm o clădire istorică, încercăm, prin detaliile deco, să aducem un omagiu perioadei de glorie a respectivei construcții, fără a influența în vreun fel confortul dat de dotările actuale.

Text: Mariana Nicolae

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply