Curățarea gumei de mestecat

0

Monica Viericiu
Anumite întâmplări neprevăzute îți pot strica ziua. În categoria accidentelor banale dar enervante se încadrează și lipirea vreunei gume de mestecat în păr, pe ghiozdan ori pe haine. Dar există mijloace simple și sigure de a o îndepărta de pe haine sau pantofi.
Multe persoane consumă frecvent gumă de mestecat și nu-i nimic rău în asta, doar că unele dintre ele uită să o arunce la coșul de gunoi, așa că te trezești cu vreo amintire lipicioasă. Dar guma de mestecat odată ajunsă pe haine nu se dă dusă cu una cu două. Degeaba freci cu apă, săpun, detergent, peria etc. Ar putea să se ducă cu anumiți solvenți, dar există riscul ca materialul să se deterioreze iremediabi. Așa că cel mai simplu este să bagi haina într-o pungă și apoi în congelator fiindcă odată ajunsă la temperaturi scăzute, guma se întărește și se desprinde ușor, inclusiv cele mai mici particule. Desigur, nu poți pune în congelator o canadiană pufoasă, ci doar o bluziță, o eșarfă, o bentiță și alte lucruri micuțe. Pentru cele foarte voluminoase, soluția o reprezintă tot temperaturile scăzute, doar că de data aceasta ajunge gheața la ele, adică introduci câteva cuburi de gheață într-o pungă pe care o așezi deasupra locului afectat, după ce guma se înărește freci ușor și ar trebui să scapi definitiv de această problemă.
Aceeași procedură merită încercată și în cazul în care ai gumă în păr. Te poate salva de o tunsoare atipică și nedorită. Deci reține, la guma de mestecat este exclus tratamentul cu apă caldă, fiindcă la temperaturi înalte se înmoaie și se întinde îngrozitor. Doar gheața îi vine de hac.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply