Cum să-ți amenajezi grădina? Idei pentru a crea un peisaj minunat

0

În fiecare an, cum dă căldura, natura se trezește parcă din hibernare. Acum este momentul să te ocupi deja de grădina ta. În multe țări ale lumii, se pune accent pe designul grădinii, mai ales dacă se locuiește la casă. Oamenii își doresc să aibă un peisaj minunat în jurul casei, iar pentru asta își creează o grădină originală, armonioasă.

Elementele din piatră, florile și plantele

Pietrele naturale de diferite dimensiuni sunt perfecte pentru decorarea grădinii. Grupurile de pietre interesant aranjate pot contura un peisaj natural perfect în jurul casei. Zonele cu pietriș în grădină au și ele un farmec aparte, pot transforma terenul într-un loc de meditație și relaxare. Pietrișul și piatra pot crea o textură uniformă peisajului și în același timp pot rezolva și anumite probleme de drenaj. Cu pietriș se poate face o alee în grădină pe care să te plimbi în fiecare zi.

Pentru a crea o zonă compactă, cu accente rustice, se pot folosi roci din granit care au nuanțe roșiatice, maronii, cafenii, frumoase și care au avantajul că nu necesită o sumă de bani prea mare pentru a le achiziționa. La fel de apreciată este și piatra de râu, care este de asemenea destul de ieftină. Poți amenaja o fântână în grădina ta și de jur împrejurul ei poți pune pietre de râu care pot avea mărimi diferite și un colorit variat, deosebit. De asemenea, dacă ai un iaz în apropierea casei, poți face o zonă uscată din pietre de râu până la acesta.

O alee deosebită sau o curte interioară frumoasă o poți acoperi cu spărtură de granit, care are o textură asemănătoare pietrișului decorativ. O astfel de alee va oferi casei un aspect elegant, modern. În plus plantele răsărite din pietriș sunt mai bine puse în valoare. O astfel de imagine ai văzut cu siguranță la o grădină botanică unde decorul este realizat de specialiști peisagiști. Ideea este să se meargă pe simplitate, trebuie să se evite excesul de plante.

Ierburile sunt potrivite în jurul zonelor cu pietriș, ele au un aspect care se încadrează perfect într-un astfel de peisaj. Poți folosi de asemenea tot felul de flori interesante care să ofere un pic de culoare în grădina amenajată. An de an își poți face propriile răsaduri de plante, de legume, flori multicolore și plante aromatice. Pentru a-ți așeza ordonat răsadurile de plante poți cumpăra rafturi metalice direct online, acestea pot servi ca suport și pentru uneltele de grădinărit și pentru ghivecele cu flori. Rafturile sunt mereu utile pentru a ține diverse lucruri, astfel îți poți proteja și spatele, deoarece eviți mișcările repetitive, aplecările pentru a ridica obiectele de pe sol.

Ține cont și de calendarul de însămânțare, în fiecare an florile, ierburile și legumele se plantează la timpul potrivit. Primăvara se face un tur al grădinii și se stabilește ce plante trebuie înlocuite, care au supraviețuit sezonului rece și care nu. Se verifică care plante au înghețat, ce bulbi de flori trebuie înlocuiți. Când vine vorba de grădină, ai mult de muncă, nu mai spun despre îndepărtarea buruienilor, a dăunătorilor și a melcilor care pot distruge plantele. Primăvara pământul trebuie săpat, mai ales dacă nu s-a făcut deja acest lucru la sfârșitul toamnei, chiar înainte de a da bruma. Cel mai greu de săpat este solul argilos care este mai tare și mai greu de lucrat.

Cu muncă și răbdare grădina poate fi transformată cu ajutorul plantelor și florilor într-un cadru de vis. Trebuie să scapi de plantele perene și de asemenea să cureți copacii. Nu uita să plantezi ierburi aromatice care sunt atât de bune pentru sănătate (mentă, rozmarin, busuioc, roiniță, pătrunjel, mărar, lavandă), legume și trandafiri.

Transformă grădina ta într-o minunată cameră de zi!

Cum poți face asta? Realizând un loc de relaxare sau de odihnă într-o zonă frumoasă, de exemplu la umbra unui copac. Poți amplasa o bancă pe care să pui și câteva perne pufoase, sau un balansoar care se poate cumpăra de la magazinele de profil bricolaj. Astfel te poți odihni într-un loc frumos, ori de câte ori simți nevoia să stai la aer curat, în curtea casei. Cu puțină imaginație și creativitate poți crea o frumoasă grădină unde să te relaxezi în fiecare zi.

Poți amenaja și o bucătărie în aer liber, sau o terasă unde să poți servi masa cu cei dragi. În sezonul cald este plăcut să faci din când în când câte un grătar sau să mănânci afară.

Ține cont de toate detaliile când este vorba de grădina ta, creează un cadru armonios folosind elemente naturale diferite – apă, pământ, plante, lemn și piatră – și care pot crea un peisaj minunat.

Amenajează o piscină în grădina casei!

Dacă vrei să te bucuri de soare și de apă, poți amenaja chiar și o piscină alături de casa ta. Acesta este visul multor proprietari de case, care au loc mult, o grădină spațioasă. Acest vis se poate transforma în realitate, nu este de nerealizat. O piscină este și o necesitate, pentru că îți oferă posibilitatea de a te răcori și de a înota în zilele caniculare de vară.

Construirea unei piscine nu este complicată, mai ales că acum există multe firme specializate în astfel de lucrări de amenajare pentru curte, grădină, interiorul sau exteriorul casei. Bazinul trebuie să fie destul de adânc (poate să aibă în jur de 1,5 metri, iar lungimea de 7-8 metri) pentru a avea suficient spațiu pentru a înota. Cei care țin la eleganță și la design își pot construi o piscină mai deosebită, care să fie rotundă sau ovală. Sunt tot felul de variante: piscine subterane, piscine din fibre de sticlă, piscine monobloc sau piscine acoperite.

Dacă nu ai suficient spațiu în grădina ta, poți opta și pentru varianta unei piscine gonflabile rezistente, cu un cadru metalic sau din oțel galvanizat, care se poate achiziționa din magazinele cu articole pentru casă și grădină. O astfel de piscină o poți folosi vara și o poți demonta când nu mai ai nevoie de ea.

Folosește tot felul de elemente decorative pentru grădina ta, creează un joc de culori prin intermediul plantelor, arbuștilor și florilor, oferind acestui loc un caracter special, pentru a te simți fericit acasă, alături de cei dragi, în familia ta.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply