Cum să îți protejezi și să îți păstrezi salteaua pentru un timp îndelungat?

0

Te-ai mutat recent într-o locuință nouă? Mai mult ca sigur deja ai cumpărat piesele de mobilier de care ai nevoie pentru a beneficia de mai mult confort. În bucătărie ai avut în vedere dulăpioare suficient de încăpătoare în care să introduci toate produsele de care ai nevoie pentru gătit, în living mai mult ca sigur ai optat pentru o bibliotecă de cărți, în baie ai avut în vedere mobilierul rezistent la umezeală, iar pentru dormitor ai încercat sa aloci spațiu unui dulap de haine sau dressing și patului. Nici dormitorul copilului nu este de neglijat, amenajarea acestuia numărându-se printre prioritățile tale.
Și pentru că în dormitor trebuie să te simți cel mai bine și să beneficiezi de un somn odihnitor, probabil că ai acordat multă atenție saltelei. Aceasta trebuie să fie de cea mai bună calitate, ortopedică, de preferat din spumă. Fie cumpărată pentru dormitorul adulților, fie pentru dormitorul copiilor, salteaua trebuie să fie de cea mai bună calitate și rezistentă. De asemenea, mai mult ca sigur ar trebui ca odată cu alegerea saltelei să ai în vedere achiziția unui topper, pentru un somn liniștitor întreaga noapte. O saltea rigidă va putea deveni mult mai confortabilă atunci când ai în vedere așezarea unui topper peste aceasta.
Însă, pentru a te bucura de acele saltele alese pentru tine sau pentru camera copilului timp îndelungat este bine să urmezi câteva sfaturi:
Soluții pentru a proteja pentru salteaua udă
Mai mult ca sigur copilul este mai năzdrăvan. Din joacă sau nu s-ar putea să ude salteaua de pe pat, astfel că nu îți rămâne decât să încerci să iei cele mai bune soluții. De exemplu, analizează cu atenție, fie că este vorba despre salteaua clasică, fie despre toppere pentru saltele, cu ce anume s-a udat și abia mai apoi ia măsurile cele mai bune. De exemplu, dacă salteaua sau topperul au fost udate doar cu apă, nu este cazul să te alarmezi întrucât va trebui pur și simplu să treci la uscarea acestora. Dacă cantitatea de apă este mare, ai putea să te folosești de anumite prosoape de bucătărie de hârtie, care să absoarbă mai bine apa din aceasta.
Atunci când salteaua nu a fost udată doar cu apă, este bine să elimini rapid pata de pe saltea, cu diverse soluții de curățat. Cu siguranță, vei reuși să faci față acestei probleme și cu ajutorul unui burete de bucătărie, ai putea șterge zona afectată, lăsând mai apoi să se usuce.
Soluții pentru petele persistente
Dacă salteaua a fost murdărită cu anumite produse, iar pata este una persistentă, ai putea să ai în vedere curățarea saltelei cu soluții profesionale la o curățătorie. Serviciile curățătoriei vor putea să scoată petele sau urmele de murdărie de pe salteaua afectată, fiind nevoie doar de una/două zile pentru ca aceasta să fie ca nouă.
Ai în vedere o husă!
Cel mai simplu mod de a-ți ține salteaua sau topperul din latex curat este să le învelești cu o husă detașabilă. Aceasta se va putea spăla mult mai ușor, iar dacă va fi pătată cu urme de murdărie ce nu se mai iau, ar putea fi înlocuită, prețul acesteia fiind mic comparativ cu prețul unei saltele. Învelește salteaua cu husa special creată pentru aceasta și în acest fel salteaua patului va rămâne impecabilă mult timp de aici înainte. De obicei husele sunt așezate ușor, cu elastic, direct pe salteaua patului, fiind disponibile într-o gamă largă de modele și dimensiuni.
Sursa photo: pixabay.com
Sursa articol: Digital workforce
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply