Cum să îți îmbunătățești rapid locuința fără mari cheltuieli

0

Mulți dintre noi ne dorim să îmbunătățim locuința, însă evităm să facem asta de teama cheltuielilor prea mari. Totuși, există schimbări pe care le poți face și cu puțini bani (sau chiar gratis), care îți vor aduce beneficii în fiecare zi.

Iată cum să îți îmbunătățești rapid locuința:

Organizează sertarele

Cu siguranță și tu ai măcar un sertar plin cu lucruri mai mult sau mai puțin utile, care sunt pur și simplu aruncate acolo unele peste altele. Rezervă-ți jumătate de oră pentru organizare și nu te vei mai încrunta de fiecare dată când îl deschizi. Începe prin a scoate totul din el și decide care sunt lucrurile pe care chiar le folosești și de care ai nevoie. Apoi, grupează-le în categorii, pentru a-ți fi mai ușor să le găsești. Poți folosi cutii de dimensiuni mici pentru a aranja obiectele, tăvițe pentru cuburi de gheață sau chiar hârtii speciale pentru brioșe.

Ascunde litiera pisicii

Oricât de mult ne iubim pisicile, trebuie să recunoaștem că litiera lor nu este tocmai cel mai atrăgător lucru din casă – mai ales atunci când avem musafiri. Fii creativ și gândește-te la moduri prin care o poți „ascunde”. De exemplu, dacă este așeazată sub chiuvetă, prinde pe latura din față a chiuvetei o perdea. Astfel, litiera nu este vizibilă imediat cum intri în baie, iar pisica o poate accesa de pe una din margini. O altă idee este să achiziționezi o litieră cu capac, care te va ajuta mai mult decât crezi, pentru că pisica nu va împăștia nisipul murdar pe podea.

Decorează-ți baia

În general, baia este o cameră cu aspect cam plictisitor, dar aceasta poate fi decorată la fel ca oricare altă cameră din casă. Pune un tablou pe perete, așează lumânări parfumate pe marginea căzii, schimbă covorașul de baie banal cu unul mai interesant, montează un raft pentru plante rezistente la umezeală sau cumpără o ramă interesantă pentru oglindă.

Îmbunătățește aspectul holului de intrare

Schimbă cuierul vechi și deteriorat, achiziționează o bancă din lemn recuperat, fixează o oglindă sau o ilustrație pe perete, schimbă corpul de iluminat sau zugravește unul din pereți într-o culoare interesantă. Oricare dintre aceste schimbări sunt ieftine și simple, dar vor îmbunătăți considerabil aspectul holului.

Rearanjează mobila

Poți schimba foarte ușor aspectul camerelor în două felururi: să zugrăvești în altă culoare sau să rearanjezi mobila. Cea din urmă variantă nu te costă nimic și nu durează prea mult!

Nu mai amâna reparațiile

Fiecare dintre noi are o reparație pe care o evită de mult timp, fie că e vorba de schimbarea prizelor, resiliconarea cabinei de duș sau schimbarea glafurilor. Nu mai amâna aceste reparații, care de obicei sunt minore, dar afectează viața de zi cu zi.

Invită natura în casa ta

Dacă locuiești la bloc, cel mai probabil îți invidiezi prietenii care au grădină, însă de ce nu ai aduce natura și în apartamentul tău? Unul-două ghivece cu flori colorate pe pervaz, o plantă înaltă lângă canapea sau plante aromatice pe o etajeră în bucătărie pot schimba complet atmosfera.

 

Citește și: Bleumarin, o culoare elegantă potrivită în orice locuință

 

Sursă foto: iStock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply