Cum să amenajezi o bucătărie eclectică

0

Deși la prima vedere nu par să facă echipă bună, metalul și lemnul își dau mâna și creează o amenajare ce inspiră căldură și îndeamnă la sesiuni prelungite de gătit. Rezultatul este o bucătărie eclectică de toată frumusețea.

Zona de luat masa a fost marcată cu ajutorul a trei lustre în stil industrial. Modele similare găsești pe www.kare.ro, pe www.saradi.ro sau la magazinul Mobexpert.

Vorbim despre o amenajare un­de „răceala“ industrială a metalului a fost „îmblânzită“ inspirat cu ajutorul pieselor din lemn. A rezultat o bucătărie eclectică, unde industrialul se îmbină armonios cu modernul și clasicul. Piesele de rezistență ale amenajării aparțin însă stilului industrial, căci dulapul metalic roșu și hota ce pare desprinsă dintr-un restaurant atrag toate privirile. Dulapul este, de asemenea, un element responsabil cu animarea spațiului, asemenea tablourilor și scaunelor asortate. În plus, datorită cromaticii generale neutre a amenajării, aceste piese ies și mai bine în evidență. Un alt contrast îl regăsim la nivelul finisajelor, acolo unde există un atractiv joc cromatic și de texturi. Astfel, alăturarea piatră gri-lambriuri din lemn, asortate mobilierului, nu poate trece neobservată. Pentru a conferi luminozitate, unii dintre pereți au fost finisați cu vopsea lavabilă albă. În dreptul zonei de gătit a fost preferată varianta unei plăci metalice, pentru o întreți­ne­re cât mai ușoară.

Mobilierul din imagine aparține colecției Lab 40, a brandului Marchi Cucine, și este disponibil prin magazinul Casara.

Foto: Marchi Cucine

 

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 4/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply