Cum să ai o locuință elegantă cu un buget mic

0

Multe persoane au impresia că e nevoie să aibă un buget mare dacă își doresc o locuință elegantă – acest lucru nu este deloc adevărat! Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi casa sau apartamentul.

Alege culorile potrivite pentru pereți

locuinta eleganta

Culoarea pe care o alegi va avea un impact imediat asupra modului în care va arăta camera. Nuanțele cu care nu vei da niciodată greș sunt cele neutre, precum bej murdar, gri furtună, gri deschis sau caviar.

Îmbracă ferestrele

Perdelele și draperiile nu au doar scopul de a-ți oferi intimitate, ci pot schimba complet atmosfera unei camere. Alege unele de calitate, fără modele prea excentrice, din materiale naturale, rezistente, nu prea subțiri. Specialiștii recomandă să nu folosești draperii transparente, acestea având un aspect ieftin.

Importanța luminii ambientale

lampadare

Lampadarele și veiozele potrivite pot transforma în întregime aspectul general al camerei de zi sau dormitorului. Alege una care se potrivește stilului camerei, dar fără să iasă foarte mult în evidență – lampadarul și veioza nu sunt piesele centrale!

Citește și: Cum amenajezi un living potrivit pentru relaxare

Adaugă o piesă de artă deosebită

amanajare interioara

Aceasta ar trebui să fie unică și să aibă culori care completează celelalte culori din cameră. Cu alte cuvinte, să fie ușor de observat, dar fără să acapareze toată atenția.

Nu acoperi toate podelele cu covoare

amanejare interioara

Covoarele îți oferă căldură și confort, dar orice specialist în decorațiuni interioare îți va spune că podelele ascunse complet de covoare nu sunt deloc elegante. Alege covoare mai mici și poziționează-le în zonele cheie:

în sufragerie: covorul ar trebui să se afle sub măsuța de cafea și să se oprească la picioarele fotoliilor și canapelei (sau doar picioarele din față ae acestora să acopere covorul);

în dormitor: covorul se așează perpendicular pe pat, astfel încât să îți poți pune picioarele confortabil atunci când cobori din pat sau stai la picioarele acestuia; nu trebuie să se afle sub noptiere

Menține ordinea și curățenia

Unul dintre cele mai accesibile moduri de a-ți face casa să arate elegant este să menții întotdeuna ordinea și curățenia.

Citeste si: 19 trucuri pentru a face sufrageria sa arate mai mare

Surse foto: iStock, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply