Cum poți reda grădinii bunicii frumusețea de odinioară

0

Una dintre cele mai frumoase amintiri ale celor care și-au petrecut copilăria la bunici este legată de sosirea primăverii, când toată grădina căpăta viață și culoare. Bunicile noastre se îngrijeau mult mai atent de florile și copacii din grădină, așa că era o plăcere să îți petreci după-amiezile în acest colțișor de rai.

Dacă nu ratezi nicio ocazie pentru a scăpa de aglomerația orașului și a te refugia în casa de la țară sau ți-ai construit propria casă și vrei să concurezi cu succes la cea mai frumoasă grădină de pe stradă, atunci aceste sfaturi te vor ajuta să transformi orice curte într-un spațiu cu adevărat superb:

Nu lăsa iarba să crească la întâmplare

Bunicii noștri smulgeau buruienile cu mâinile lor încercate de multă muncă, însă, din fericire, acum nu mai este nevoie să depui la fel de mult efort pentru ca iarba din grădină să arate perfect. Gazonul este ieftin și poate fi îngrijit de oricine, mai ales dacă îți dotezi grădina și cu un astfel de aparat modern si util, care va transforma munca asiduă într-o activitate plăcută și distractivă. După cum vezi, munca din grădină pe care bunicii noștri o terminau în câteva zile poate fi acum gata în câteva minute. Iar timpul pe care îl economisești astfel ți-l vei petrece admirând roadele muncii tale.

Dă un aer rustic grădinii tale

Pentru a păstra aerul tradițional al grădinii, este suficient să aduci în peisaj câteva elemente din designul rustic. Un foișor rotund din lemn, care să îți ofere un refugiu seren pentru zilele toropitoare de vară, câteva scaune cu trei picioare, din lemn, și pietrișul decorativ pot schimba aspectul oricărei grădini, cu minimum de efort. Iar dacă mai ai printr-un colț de garaj și bicicleta bunicului, aceasta poate fi transformată într-un superb suport pentru flori, care va îmbina frumusețea unui design original cu amintirile plăcute pe care ți le trezește acesta.

Plantează cât mai multe flori

Florile din grădina bunicii nu erau plantate întâmplător. La început de primăvară, răsăreau ghioceii, semn că vremea înghețului a trecut și ne pregătim de temperaturi ceva mai blânde și de zile însorite. Urmau lăcrămioarele, cu mirosul lor inconfundabil, apoi narcisele, viorelele, zambilele și lalelele colorate. În aprilie, parfumul liliacului se simțea de la poartă până în casă, iar nopțile de vară erau înmiresmate de Regina Nopții. De aceea, este important să alegi o multitudine de flori, astfel încât grădina ta să fie mereu colorată și frumoasă. Plantează-le intercalat, așa încât grădina ta să nu arate niciodată golaș.

Creează o boltă din viță-de-vie

Puțini sunt cei care nu aveau măcar câteva plante de viță-de-vie în curte, indiferent de dimensiunile grădinii lor. Aceasta nu este dificil de îngrijit și poți mânca cei mai gustoși struguri, dacă alegi un soi potrivit. De asemenea, poți dirija plantele astfel încât să creeze o boltă înaltă, asemănătoare unui tunel. Poți crea astfel un foișor „viu”, în care să îți petreci timpul liber, ferit de căldură și de razele soarelui.

Pavează aleile cu piatră naturală

Una dintre particularitățile vechilor grădini este că acestea nu aveau alei perfect delimitate, iar piatra cu care erau marcate avea acel aspect vechi și nefinisat. Aleile din dale sunt rezistente, arată bine în orice grădină și îi dau un plus de personalitate. În plus, poți alege dintr-o gamă variată de modele și culori, astfel încât grădina ta să arate perfect. Sfatul nostru este să lași puțin spațiu între ele, astfel încât să poată crește iarba printre ele. De asemenea, ai grijă să alegi niște dale din piatră rezistentă, ca să nu fii nevoit să le înlocuiești după câțiva ani.

Grădina este locul în care te poți relaxa cel mai ușor, înconjurat de natură, în aer liber, și de aceea ar trebui să acorzi amenajării și decorării ei aceeași atenție cu care îți decorezi locuința.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Kinga

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply