Cum poti obtine mai mult spatiu in 3 zone-cheie ale casei

0

Locuinta personala trebuie sa ofere siguranta si confort pentru fiecare membru al familiei tale, pentru ca nimic nu se compara cu starea de bine pe care o resimti, in momentul in care ai facut primii pasi in casa. Din nefericire, spatiul insuficient in care majoritatea romanilor trebuie sa isi petreaca cea mai mare a timpului liber claustreaza armonia ce ar trebui in mod normal sa abunde in fiecare colt al caminului.

Unul dintre pricipalele motive este urmatorul: nu stim sa organizam in cel mai eficient mod posibil spatiile personale pe care le avem la dispozitie, astfel incat sa avem mai multa libertate de miscare. De aceea, credem ca este util sa iti oferim o serie de sfaturi-cheie pentru amenajarea mult mai eficienta a 3 spatii atat de utile tie: bucataria, holul, gradina.

Cum poti obtine mai mult spatiu in bucatarie

Amenajarea bucatariei trebuie sa iti ofere doua avantaje esentiale:

Utilitate – pentru a putea gati rapid si cu un minim de efort preparate absolut savuroase pentru intreaga ta familie.

Confort – pentru a putea transforma oricand doresti acest spatiu intr-un loc in care petreci alaturi de cei dragi momente speciale.

De aceea, iti recomandam sa profiti cat mai mult de variantele neconventionale pe care le ai la dispozitie, pentru depozitarea ustensilelor de gatit: agatatori, rafturi suspendate, spatiul disponibil de sub blaturile din bucatarie. De asemenea, corpurile de mobilier ce iti ofera cea mai mare libertate de miscare in bucatarie sunt cel modular si cel in forma literei L, datorita adaptabilitatii de care dau dovada in spatii restranse.

Cum poti obtine mai mult spatiu pe holuri

Daca dispui de un hol relativ mic, raportat la numarul de persoane din casa, in niciun caz un trebuie sa faci exces de zel atunci cand cumperi decoratiuni pentru acest spatiu. Fiind o zona de tranzit, holul trebuie sa ofere libertate de miscare.

De aceea, este bine sa alegi corpuri de mobilier pentru depozitarea pantofilor ce pot fi suspendate cu usurinta de perete sau ce pot utiliza mai mult spatiu pe verticala decat pe orizontala. In cazul in care locuiesti intr-o casa cu etaj, spatiul de sub scari nu are cum sa ramana neutilizat. In functie de suprafata acestuia, poti depozita aici cele mai voluminoase obiecte de uz casnic, precum aspiratorul sau bicicleta medicinala.

Cum poti obtine mai mult spatiu in gradina

Daca stai la casa, iar gradina de care dispui este un spatiu pe care nu il utilizezi absolut deloc, ai putea transforma aceasta suprafata intr-un loc de joaca pentru copii sau intr-o zona de socializare, pentru momentele in care prietenii iti trec pragul. Chiar daca discutam de cativa metri patrati, nu uita ca exista birouri de arhitectura ce iti pot oferi solutii concrete si idei alternative pentru amenajari de gradini mici, exact dupa gusturile si nevoile tale.

Ergonomia acestui spatiu exterior trebuie sa fie complementara cu amplasarea unor elemente-cheie pentru gradina casei tale – gratar, foisor, terasa, piscina. Chiar daca amplasarea gratarului intr-un anumit loc genereaza automat mai mult spatiu, o pozitionare gresita a acestuia pe directia vantului poate impinge tot fumul catre masa sau catre sezlonguri. Apeleaza cu incredere la o echipa de arhitecti dedicata proiectelor de amenajare a gradinilor si bucura-te apoi de un spatiu de relaxare, special gandit pentru nevoile tale.

Iata cum poti obtine mai mult spatiu in 3 zone-cheie ale casei tale: bucatarie, holuri si gradina. Cu doar cateva investitii pe masura, te bucuri de o mai buna libertate de miscare, gasind in acelasi timp solutii pentru ca spatiul nou creat sa nu insemne o scadere a calitatii stilului tau de viata.  

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply