Cum ingrijesti crinul pacii

0

Te poti bucura de aceasta floare atat iarna, cat si vara. Vezi in continuare cum.

Informatii generale:
 
– frunzele sunt verzi, prelungi, gofrate si ondulate pe margini;
– florile sunt formate dintr-o spata alba si un spadice galben.
 
Ingrijire:
 
– prefera locurile luminoase mai ales iarna;  vara daca este scoasa afara prefera locurile cu semi-umbra
– iarna temperatura minima pe care o suporta este de 14 – 15 grade Celsius, iar vara temperatura trebuie sa fie moderata;
– vara  are nevoie de umiditate mare; se pulverizeaza apa pe frunze; iarna se reduc udarile; excesul de apa duce la putrezirea radacinilor
– pentru o inflorire bogata este bine sa i se administreze ingrasaminte de primavara devreme pana spre toamna. Se pot folosi solutii nutritive pentru plante cu flori, in concentratii de 0,1-0,2% sau clasicul must de balegar diluat 1/10 cu apa o data la 2 saptamani.

Inmultire:
 
Cand plantele au crescut foarte mult si au cuprins tot pamantul din ghiveci, trebuie realizata transplantarea, ocazie cu care se poate realiza si inmultirea plantei prin divizare. Operatia se poate realiza primavara sau toamna. Divizarea se va face cu mare atentie pentru a nu rani rizomii.

Este posibil ca in urma unei divizari traumatizante, noile plante sa prezinte la inceput multe frunze galbene. Nu este o problema grava; in cateva luni isi revin. Pentru ca operatia de divizare sa reuseasca 100%, fragmentele de tufa, mai ales daca au taieturi, zgarieturi, radacini rupte, este bine sa fie pulverizate pe locul ranit cu praf de carbune sau un fungicid (de ex. Dithane). Daca radacinile lor nu sunt foarte mari, se pot tine un timp in apa, in vase de sticla, la lumina pana cand inradacineaza bine.

Vezi cum se ingrijesc si: floarea de ceara, anemonele sau violeta.

Citeste mai multe despre ingrijirea plantelor in topicurile din Forum.


Articol EXCLUSIV online
Text: Ing. Baidoc Mihaela Susana
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply