Cum faci curățenie rapid când ai musafiri neașteptați

0

Sărbătorile de iarnă nu vin doar cu mese copioase în familie și cadouri de la cei dragi, ci și cu ger și musafiri neașteptați. Din păcate, nu putem influența vremea și nici nu putem prezice aceste vizite. Dar, pentru ca disconfortul să nu fie prea mare, există câteva moduri prin care putem face locuința să pară mai curată și primitoare în timp record.

În cazul în care primești un telefon de la o rudă îndepărtată care te anunță că ajunge la tine într-o oră (sau chiar mai puțin!), iată ce ai de făcut.

Concentrează-te pe spațiile cele mai vizibile: holul de intrare, camera de zi și baia. Nu trebuie să faci întreaga casă să pară perfect curată, deci nu îți bate capul cu camere precum dormitorul – pur și simplu închide ușa. De asemenea, nu are rost să scoți aspiratorul și toate soluțiile de curățat, pentru că cei care te vor vizita nu se așteaptă să găsească o casă imaculată, din moment ce nu te-au anunțat din timp.

Holul de intrare

Ieși din casă sau apartament, apoi intră ca și cum ai vizita pe cineva. Ce observi? Poate că spațiul din fața pantofarului este cam murdar sau o pânză de păianjen atârnă de corpul de iluminat. Poate că nu mai există spațiu liber în cuier sau unul din pereți e ușor murdar. Prima impresie contează mult, deci fii atentă la toate detaliile din hol.

Camera de zi

Veți petrece cel mai mult timp în camera de zi, deci aceasta ar trebui să fie cât de ordonată și curată se poate. Începe prin a curăța suprafețele cele mai vizibile – măsuța de cafea, biroul – și aranjează rapid obiectele de pe ele. Ocupă-te și de păturile sau pernele decorative de pe canapea, pentru ca acest spațiu să pară mai primitor.

Baia

Această cameră este mai problematică, pentru că musafirii rămân singuri în ea, iar lumina este de regulă puternică, așa că orice mizerie se observă. Dacă e nevoie, curăță vasul de toaletă, oglinda și chiuveta, înlocuiește prosoapele cu unele curate și nu lăsa coșul de rufe deschis.

După ce ai terminat cu aceste camere, dacă mai ai timp, ocupă-te și de bucătărie. Aici trebuie să scapi de vasele murdare, să cureți blatul și plita.

Dacă vrei să faci totuși ordine și în dormitor, strânge hainele care sunt aruncate neglijent pe pat sau pe un scaun și fă patul.

Un truc important de care trebuie să ții cont este să nu aduci vorba de dezordine. Ne-am obișnuit să ne scuzăm de fiecare dată când primim pe cineva în casă („Te rog scuză dezordinea”), dar acest lucru nu face decât să atragă atenția. Multe persoane nici măcar nu observă că praful nu a fost șters sau că pe podeaua din bucătărie e o pată de cafea până când gazda aduce vorba de asta.

De asemenea, îți recomandăm să deschizi geamurile cât timp faci ordine, pentru a aerisi. La final, poți parfuma foarte puțin camera cu un odorizant sau chiar cu un parfum. Atenție, nu exagera, nu vrei ca musafirii să își dea seama că tocmai ai făcut curățenie; vrei ca ei să simtă doar o aromă plăcută, dar subtilă.

Tu ce trucuri folosești atunci când trebuie să faci ordine rapid în casă?

 

 

Citește și: Strategii de curățenie pentru oamenii ocupați

Citește și: 5 detalii pe care le observă musafirii imediat ce îți trec pragul casei

 

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply