Cum amenajezi un living in stil clasic

0

Casa ta este unul dintre cele mai importante locuri pentru tine. Este spatiul unde te simti confortabil si pe care incerci sa il amenajezi pe gustul tau. Sentimentul pe care acesta ti-l trezeste trebuie sa fie unul cald si special, care sa te faca sa te simti protejat. Tu de cate ori te-ai intrebat ce stil ar trebui sa adopti in decorarea casei?

Daca esti adeptul stilului clasic vei fi fermecat de armonia dintre piatra, catifea, decoratiuni aurite si materiale delicate. Te poti orienta chiar dinspre interior spre exterior, transpunand un living clasic intr-o fatada demna de casele frantuzesti.

Mai jos vei gasi cateva sugestii care te vor ajuta în decorarea livingului tau în stil clasic.

Detaliile

Simplu si elegant, stilul clasic transforma orice locuinta intr-una calda si plina de rafinament, in acelasi timp, datorita pieselor clasice de mobilier. Acesta se bazeaza pe elemente din arhitectura antica, dar isi pastreaza popularitatea in randul designerilor chiar si in zilele noastre. Poti alege sa integrezi detaliile clasice pe peretii camerei, pentru a te reintoarce în timp în Franta istorica. Poti transpune totul chiar pe fatada casei care poate fi transformata simplu, cu ajutorul unor profile decorative la preturi avantajoase.

Cromatica

Culorile folosite cel mai des de catre designeri cand vorbim de stilul clasic sunt alb sau nuante de bej, care, in contrast cu mobilierul masiv in nuante de maro, confera spatiului caldura si eleganta. Aceleasi nuante le poti alege si in decorarea fatadei casei.  

Finisajele

Cand vorbim de stilul clasic nu ne putem opri doar la finisajele interioare ci trebuie sa ne indraptam atentia si catre cele exterioare care, doar prin alegerea unor profile decorative potrivite, pot schimba intreaga casa. Acestea nu trebuie sa fie intotdeauna costisitoare. Poti folosi profile decorative la preturi avantajoase precum ancadramente sau solbancuri pe care le poti integra usor in decorul peretilor exteriori.

Ornamentele

Integreaza in designul livingului tau mici elemente aurii, pentru o nota de rafinament si extravaganta. Fie ca sunt accesorii sau detalii fine ale mobilierului, vor schimba intreaga imagine a camerei.

Lumina

Corpurile de iluminat clasice sunt cele masive, în stilul candelabrelor care te duc cu gandul la salile de bal din trecut si la serate organizate la palat. Detaliile de cristal ale acestora vor da o nota de rafinament livingului.    

Accesoriile

Decoratiunile care spun povesti vor transforma livingul tau intr-un loc magic, istoric. Poti frecventa targurile de vintage pentru a descoperi mici comori pe care le poti adauga designului din camera de zi. Portelanurile sau sfesnicele aurite se potrivesc perfect stilului clasic. Elementele stilului clasic, cu ale sale falduri, cu detaliile franjurate si obiectele de decor folosite excesiv, pot fi considerate uneori prea mult pe langa mobilierul din lemn masiv care poate da tendinta unui spatiu inchis si neaerisit. Aici intervin insa nuantele neutre de care vorbeam mai sus, care aduc luminozitate unor elemente grele si invioreaza camera total.  

Indiferent de stilul pe care l-ai ales, casa ta trebuie sa fie in armonie cu tine, iar toate camerele si designul exterior sa fie in tandem. Daca vei alege stiluri diferite pentru fiecare colt al casei vei crea un haos care te va nelinisti. Poti gasi solutii pentru interior, cat si pentru exterior care sa schimbe total imaginea casei tale.

Pentru exterior poti apela la profile decorative la preturi avantajoase, iar pentru interior poti colinda targurile de vechituri pentru a descoperi cele mai interesante accesorii vintage. Trebuie doar sa pui accent pe elementele care tu consideri ca ascund o poveste si sunt demne sa iti fie companie mult timp de acum incolo.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply